Mladi slovenski trener Luka Elsner je ta vikend doživel svoj krstni nastop na klopi francoskega Amiensa. Elsnerju je v sredini julija uspel sanjski prestop, ko je klop belgijskega Union Saint-Gilloisea zamenjal za Amiensovo. Svoj debi med francosko elito pa je doživel proti klubu iz kraja, ki ima v družini Elsner prav posebno mesto.


Amiens je včeraj gostoval na Azurni obali pri Nici, kjer je Luka Elsner odraščal in si nabiral svoje prve izkušnje, zanjo pa je v preteklosti igral tudi njegov oče Marko Elsner. Kazalo je, da se bodo nogometaši iz Nice vrnili neporaženi, a so varovanci Luke Elsnerja nesrečno v četrti minuti sodnikovega podaljška prejeli gol in ostali praznih rok.

Amiens je tekmo začel slabo, saj je bil že v 27. minuti izključen eden njihovih najboljših mož. Eddy Gnahore je prejel še drugi rumeni karton, tako da so morali varovanci Luke Elsnerja več kot eno uro igrati le z desetimi možmi. Kmalu po izključitvi je Nica preko Christophea Herellea prešla v vodstvo in skoraj zapečatila usodo Amiensa.

Kljub veliki premoči nasprotnika pa so nogometaši Amiensa v 81. minuti vendarle izenačili, ko je zadel Chadrac Akolo. Zdelo se je, da bomo v Nici videli delitev točk, a je Dante minuto pred koncem dodatka vendarle določil zmagovalca in tri točke so ostale doma.

Elsner, ki je s 37 leti najmlajši trener v francoski Ligue 1, se je tako kljub močnemu nasprotniku in porazu na ognjenem krstu predstavil v pozitivni luči in v ‘’svojem’’ mestu pustil dober vtis.

Preveč kruto, a smo si sami krivi. Ne bi smeli prejeti gola po 95 minutah poguma, trdega dela in samožrtvovanja. Naučiti se moramo, kaj se je zgodilo, in obdržati nekaj te bolečine za naslednjič, ko bomo v podobnem položaju. Smo tekmovalni. V rokah smo imeli točko, ki bi bila nekaj izjemnega, glede na to, da smo več kot uro igrali samo z desetimi nogometaši. Moramo biti ponosni in hkrati obdržati ta grenek priokus, ki bo pomemben za naše učenje,” je po nesrečnem porazu dejal Luka Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…