Nedelja bo postregla še z enim zanimivim obračunom, ko se bosta ob 18h v domžalskem športnem parku pomerila Domžale in Celje, ki zasedata samo dno prvenstvene lestvice. Kluba, ki ju tam nikakor nismo vajeni, se bosta udarila za sploh prvo zmago v sezoni.


Četa Simona Rožmana je eno glavnih razočaranj sezone, saj po treh odigranih tekmah zaseda zadnje, deseto mesto z vsega eno osvojeno točko. Rumeni so v tej sezoni dvakrat izgubili, enkrat pa igrali neodločeno. Poudariti velja, da imajo tudi tekmo manj, saj bo obračun z Muro zaradi evropskih obveznosti odigran v kasnejšem terminu.

Domžale so po izpadu iz kvalifikacij za Ligo Evropa svojo krizo le še poglobile, zato bodo tri točke proti Celjanom nujne. Klub iz mesta ob Kamniški Bistrici bo moral močno izboljšati svoje predstave, če se želi otresti zadnjega mesta. Na zadnji tekmi, ki so jo visoko in presenetljivo izgubili proti Taboru iz Sežane, so rumeni delovali zelo bledo in nerazigrano, kar se je na koncu poznalo tudi na rezultatu.

Čeprav so Domžalčani med poletjem dobro kadrovali pa se njihove okrepitve zaenkrat še niso izkazale. Velik dolžnik je predvsem vratar Grega Sorčan, ki po prestopu iz Gorice še ni našel prave forme med vratnicama. Proti nič kaj zanesljivemu Celju bodo tako imeli fantje Simona Rožmana priložnost, da dvignejo svojo igro in formo.

Celje na drugi strani v tej sezoni prav tako še ne pozna zmage, na svojem računu pa imajo tri remije in en poraz. Na zadnji tekmi proti Bravu so grofje hodili po robu, ko so zaostajali že z 2:0. Nato pa je v ospredje stopil Mitja Lotrič, dvakrat zadel in svojemu klubu priigral točko. Lotrič, ki je ena redkih svetlih točk v zasedbi Dušana Kosiča, bo tudi danes glavno orožje Celjanov.

V Domžalah se nam tako obeta pravi boj za prve tri točke, ki bodo en ali drug klub vsaj za nekaj časa dvignile iz cone izpada.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…