Slovenska futsal repreyentanca je izpolnila prvi cilj v kalifikacijah za Svetovno prvenstvo v Litvi, na kvalifikacijeskem turnirju v Skopju so osvojili prvo mesto in napredujejo v naslednjo fazo kvalifikacij. 


Tako Severna Makedonija kot Kosovo so povedli proti reprezentanci Slovenije, a je Slovenija s sedmimi zaporednimi zadetki visoko ugnala nasprotnika. Z reprezentanco Ukrajine je bil dvoboj bolj izenačen in tudi končalo se je z rezultatom 2:2 ter delitvijo točk.

Selektor slovenske futsal reprezentance Andrej Dobovičnik znova zaradi kazni ni mogel s klopi voditi svojih varovancev, a je vse skupaj spremljal v dvorani v Skopju: “Vsakič znova zelo emocionalno spremljam in doživljam tekme. Fantje so dali vse od sebe. Tudi če ne bi bilo dovolj velike razlike, bi si zaslužili vse čestitke. A so spet pokazali karakter in se po zaostanku 0:1 vrnili, zmagali in prišli do 1. mesta v skupini. Čeprav niso bili vsi v optimalni formi. Dokazali smo, kam sodimo. Vložek v teh kvalifikacijah je bil velik: dela se nova Uefina lestvica, kjer bo imela zmaga v skupini v Skopju veliko težo in je pomembna tudi za slovenske futsal rodove, ki prihajajo. Želim pa si, da pridemo januarja na kvalifikacije v še boljši formi. Rad pa bi izkoristil decembrski Uefin termin za dve malce lažji tekmi, da bi igrali tudi tisti, ki na tem turnirju niso toliko. Rad bi, da pridemo v elitni del še z enim, dvema ali pa tremi dodatnimi igralci, ki bodo lahko pomagali.“

Svoj pogled na zadnje srečanje v skupini je predstavil pomočnik selektorja Matej Kavčič, ki je reprezentante vodil s klopi: “Nismo bili pravi v prvem polčasu. Tisto, kar smo se dogovorili, smo delali najslabše. Rekli smo, da bo obramba primaren del naloge, pa ni bila. V prvem delu je bil z naskokom najboljši mož Damir Puškar, ki nas je zadržal v igri. Mi smo imeli svoje šanse, a reševal nas je Puškar, ki že vrsto let brani na visokem nivoju. To je bila ena od njegovih partij. Kosovo se je pokazal kot ekipa, ki igra izredno trdo, znajo se braniti. V protinapadih pa jih nismo znali ustaviti. Po prvem polčasu se nismo obremenjevali z razliko, ampak z zmago. V nadaljevanju se nam je odprlo, z vsakim doseženim golom smo bolj verjeli. Super smo zadovoljni. Misija Severna Makedonija se je izvrstno sklenila: z zmago in 1. mestom v skupini.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kerin: Ne more biti izgovor, da se igrajo tekme na tri dni

Nocoj se bosta v Celju pomerila drugo in sedmo uvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije.…