Če si prizadevate, da bi shujšali in izoblikovali svoje telo, vendar ne vidite želenih rezultatov, je rešitev za vas morda dober osebni trener. Ljudje sodelujejo z osebnimi trenerji iz različnih razlogov. Ne glede na to, kakšne so vaše želje, se lahko od dobrega osebnega trenerja marsikaj koristnega naučite. Nudil vam bo podporo, nasvete in vas strokovno usmerjal vse do uresničitve vaših ciljev. V spodnjem članku lahko preberete vse o prednostih najema osebnega trenerja, vendar morate vedeti, da osebni trener nima čarobne paličice, če v vas samih ni volje in vztrajnosti.


Vedeti morate, da osebni trener nima čarobne paličice – trdo boste morali delati predvsem vi sami.

4 prednosti, ki jih prinaša osebni trener

1) Če nimate izkušenj na tem področju, vas bo pravilno usmerjal

Bi radi shujšali, pa sploh ne veste, kje začeti? Ali pa bi morda radi povečali mišično maso? V obeh primerih je osebni trener odlična rešitev. Sestavil vam bo urnik vadbe, ki je prilagojen posebej vam in vašim ciljem. Če na področju fitnesa nimate veliko izkušenj, lahko to kvalitetno stori le usposobljen strokovnjak.

2) Če ste naveličani ponavljanja istih vaj, vam bo osebni trener dal nove ideje

Če ste se trudili, da bi preoblikovali svoje telo, rezultati pa niso najbolj zadovoljivi, je morda čas, da se posvetujete s strokovnjakom. Enako tudi v primeru, da ste se naveličali enolične vadbe, ki ste si jo zamislili sami. Osebni trener lahko v vašo vadbo vnese veliko svežine, vam da nove ideje in prilagodi trening tako, da bo najbolj optimalen za doseganje vaših ciljev.

3) Če nimate volje za trening, vas bo spodbujal

Veliko ljudi pri hujšanju in preoblikovanju telesa bolje funkcionira v skupini ali z osebnim trenerjem. Le redki imajo tisto močno voljo, ki jih pripelje do tega, da lahko čisto sami dosežejo praktično karkoli. Osebni trener vas bo spodbujal in podpiral. Ko se vam bo zdelo, da ne morete več, vam bo pokazal, da v resnici zmorete. Ko boste skoraj obupali, vas bo bodril in vam pomagal premagovati ovire. Poskrbel bo, d abo vaša motivacija na višku.

4) Če imate specifične zdravstvene težave, bo poskrbel za primeren trening

Fitnes trening je lahko v določenih primerih za nekoga, ki nima veliko izkušenj, celo nevaren. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, je priporočljivo, da se glede vadbe posvetujete s strokovnjakom. V nasprotnem primeru lahko s treningom stanje samo še poslabšate. Tudi v primeru, da ste povsem zdravi, vam bo osebni trener pokazal, kako vaje izvajati na pravilen način in tako preprečiti neželene poškodbe.

Kje najti dobrega osebnega trenerja?

Da boste resnično zadovoljni s svojimi rezultati, je ključnega pomena, da se odločite za kvalitetnega osebnega trenerja. Za nekoga, ki se dobro spozna na svoje področje in ima tudi veliko izkušenj ter zadovoljnih strank. Namesto, da izgubljate čas z iskanjem trenerja po spletu, vam predlagamo, da se obrnete na Omisli.si/trenerja. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ki vam lahko pomagajo na poti do uspehov.

Kljub temu pa osebni trener ni vse …

Zavedati se morate, da osebni trener ne more delati čudežev. Najem osebnega trenerja še ne pomeni, da bo shujšati ali pridobiti mišično maso povsem enostavno. To je zgolj pomoč pri doseganju vaših zastavljenih ciljev, največ pa je še vedno odvisno od vas samih. Koliko truda in potrpljenja boste vložili v vadbo, kako zelo si boste prizadevali za doseganje ciljev, ali boste vztrajali do konca ali pa se boste zlomili in zaključili. Razlika je le v tem, da boste skupaj z osebnim trenerjem bolj enostavno premagovali ovire kot pa sami – navsezadnje je v dvoje vse lažje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Petrovič Vernikov
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…