Morda se čudite naslovu, toda ob zmagi Maribora v sobotnem večnem derbiju, bi jim v borbi za naslov državnega prvaka v prenesenem pomenu res prinesel štiri točke. V primeru zmage Maribora bi si vijoličasti že zagotovili prednost v medsebojnih dvobojih, ki po zadnjem krogu odločajo o končni razvrstitvi. Prvi derbi sezone se je končal z izidom 1:1, medtem ko so v Stožicah prepričljivo zmago s 3:1 slavili Mariborčani.


Sobota ponuja uvodni test, ki že zna pokazati razmerje na igrišču. Morda gre tudi za že odločilno tekmo sezone, ki lahko spremeni potek spomladanskega dela sezone, eni od ekip morda ponudi dodaten zagon, druga se lahko ob porazu znajde v neugodnem krču. Veliko več neznank glede moštva in začetne enajsterice je pri Olimpiji, saj je za Ljubljančani pestro zimsko kadrovanje. Maribor bo stavil na preverjeno zasedbo, ki je sestavljena iz izkušenj ter mladosti.

Ljubljančani bodo v soboto zagotovo iskali zmago, v skrajnem primeru pa vsaj remi, ki bi jih obdržal v stiku z Mariborom. Toda vprašanje se postavlja, kako dobro je uigrana skoraj na novo sestavljena ekipa Olimpije, v kateri ne manjka tujcev. Lahko bomo celo priča afriškemu napadalnemu trojčku z Elekejem, Boatengom, Oduwo v začetni enajsterici. Precej nejasnosti je tudi glede zvezne vrste, za zgolj za tri mesta vlada velika konkurenca, še vedno pa ni povsem znana niti usoda Roka Kronavetra. Še največ jasnega je v obrambi, ki je prav tako doživela precej sprememb, a se zdi, da bodo obrambno linijo sestavljali Klinar, Štiglec, Mitrović in povratnik v domovino Ilić. Vodišek se je izkazal v jesenskem delu sezone, a se je po poškodbi med vratnice vrnil tudi Nejc Vidmar. Kateremu bo Elsner zaupal derbi?

Maribor se v derbi zagotovo podaja  z nekaj več izkušanji igranja ‘velikih’ tekem in z izjemno domačo podporo, saj je štiri dni pred derbijem jasno, da je Ljudski vrt znova razprodan. Darko Milanič ima na razpolago vse igralce, ki so bili ključni tudi v jesenskem delu prvenstva, edino spremembo predstavlja zgolj odhod Erika Janže. Lahko se zgoditi, da bo derbi s klopi uvodoma pospremil Marcos Tavares, saj tandem Novaković – Zahovič deluje dobro, dvojec, ki ga sestavlja mešanica izkušenj, mladosti ter kakovosti, pa je v začetni enajsterici pričel tudi generalko z Rudarjem.

Februarski derbi bo eden od vrhuncev sezone, čeprav bo pomlad ponudila kar štiri spopade večnih tekmecev, torej poslastic slovenskega nogometa ne bo manjkalo. Pokazala se bo delna moč obeh ekip, saj ekipi zagotovo še nista na najvišjem nivoju, v nadaljevanju sezone pa bo veliko odvisno tudi od tega, kako se bosta tekmeca odzvala v času, ko bodo nastopile poškodbe in kartoni. A zmagovalec se bo v prihajajoči izzive podal s precej boljšim izhodiščem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Debi Maherja, rezervisti priigrali Mariboru zmago

Za prvo tekmo 34. kroga bi lahko rekli, da je bila odigrana na nevtralnem terenu, saj sta …