Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko IFFHS je izbral najboljšega sodnika v letu 2019. V izboru, na katerem so sodelovali strokovnjaki iz več kot 90 držav, je za najboljšega bil izbran slovenski sodnik Damir Skomina.


Skomina je v izboru zbral 136 točk in za sedem točk prehitel Nemca Felixa Brycha. Na tretjem mestu je z osvojenimi 61 točkami pristal Nizozemec Bjorn Kuipers.

To je novo v vrsti priznanj za 43-letnega Koprčana, ki je v letošnjem koledarskem letu sodil tudi finale lige prvakov med ekipama Liverpool in Tottenham. Med evropsko klubsko elito je Skomina doslej odsodil že 50 tekem, naslednja mednarodna preizkušnja pa ga čaka v četrtek, ko bo sodil na tekmi evropske lige med ekipama Feyenoord in Rangers. 

Na državnem nivoju ob tekmah slovenske lige Skomina sicer sodi tudi na dvobojih prvoligašev v Saudski Arabiji, Katarju in na Kitajskem. V prejšnji sezoni je Koprčan delil pravico na 21 dvobojih saudijskega državnega prvenstva, šest več kot na tekmah slovenske prve lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…