Z zelenico v Ljudskem vrtu so se v večernih urah spoznali tudi nogometaši Celtica, ki so zadnja ovira vijoličastih pred vstopom v nogometni raj Lige prvakov. Na večerni novinarski tiskovni konferenci sta pričakovanja pred prvim obračunom, ki se bo jutri pričel ob 20:45, predstavila Ronny Deila in Anthony Stokes.


“Maribor je podobno kot Legia zelo dobro moštvo. So dobro organizirani in še posebej nevarni iz protinapadov. Doma igrajo zelo dobro in vsako moštvo, ki se uvrsti v playoff Lige prvakov, ni slabo,”  je o jutrišnjem nasprotniku dejal Ronny Deila, strateg Celtica. Mladi norveški strateg, ki bo septembra dopolnil 39 let, je imel po poletnem prevzemu moštvu kar nekaj težav z uvodnimi preizkušnjami, predvsem z varšavsko Legio, ki je škotskega prvaka s skupnim izidom 6:1 sicer izločila iz tekmovanja, a morala zaradi administrativne napake mesto v nadaljevanju tekmovanja prepustiti Škotom. Deila, ki je kot aktivni igralec v celoti preživel na domačih igriščih, je mnenja, da je moštvo v primerjavi z minulim krogom kvalifikacij bolje pripravljeno: “V primerjavi s tekmo z Legio je napredek že opazen. Dlje smo že skupaj, obračun z Legio je bil za nas težek preizkus in pomembna izkušnja, ki bo koristna tudi za naprej. Sedaj smo bolje pripravljeni, jutri moramo izkoristiti drugo priložnost, ki nam je bila dana.”

“Vsi vedno pravijo, da smo favoriti, zato smo te vloge že navajeni. Jutri bomo videli, kdo bo boljši. Zagotovo ne bo odločala le jutrišnja tekma, še 90 od 180 minut nas čaka na povratni tekmi. Vsekakor bo tesno, a upamo, da se bo obračun razpletel v našo korist,” je o vlogi favoritov dodal Deila, ki jutri najverjetneje ne bo mogel računati na morebitna novinca Wakasa Mubaraka in Camerona Jeroma, saj vsa potrebna dokumentacija ne bo pravočasno urejena.

“Veselimo se, pričakujemo težko tekmo, a se nadejamo dobrega rezultata. Zagotovo smo v boljšem stanju, kot pred tekmo z Legio. Težko je bilo, z Legio smo obakrat izgubili z boljšo ekipo. Sedaj igramo boljše, imamo novo izhodišče, saj izhajamo iz ničle,” pa je dejal Anthony Stokes, ki dres Celtica nosi od leta 2010. Robustni irski napadalec je v tem času za zeleno bele v vseh tekmovanjih odigral 157 tekem in se podpisal pod impresivnih 70 zadetkov, v evropskih tekmovanjih je sicer zadel zgolj dvakrat, pa še to v sezoni 2011/12. 26-letni Dublinčan se je strinjal, da bi Škotom na prvi tekmi ustrezal že remi, saj bo Celtic na povratnem srečanju v prednosti, saj bo za razliko od obračuna z Legio tokrat zaigral pred domačimi gledalci: “Tudi neodločen izid bi lahko bil dober, a je potrebno v tem primeru dobiti domače srečanje, pred domačimi gledalci pa bo zagotovo lažje. Zagotovo je prednost za nas ta, da povratno srečanje igramo pred domačimi gledalci, ki ustvarijo posebno vzdušje, pod katerim so pokleknili že najboljši evropski klubi. Jutri pa bo najpomembneje iztržiti ugoden rezultat.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor z Armenci, Domžale proti Luksemburžanom

Žreb v Nyon-u je določil, da bosta Maribor in Domžale prvo tekmo odigrala na domačih tleh.…