Čeprav se poletni prestopni rok uradno še niti ni začel, pa bolgarski in nemški mediji že pišejo o morebitnem prestopu slovenskega napadalca Romana Bezjaka, ki ima za seboj zares fantastično sezono. Zanj se zanima nemški prvoligaš Werder iz Bremna, ki naj bi bil za njegov prestop pripravljen plačati 2,5 milijona evrov.


25-letni Korošec, ki je bolgarske prvake okrepil poleti 2012, je navduševal v prav vseh tekmovanjih, v katerih je nastopil. Blestel je v ligi Europa, v kateri končal celo kot tretji strelec, in v Bolgariji, kjer je Ludogorec po zaslugi dveh njegovih zadetkov osvojil bolgarsko prvenstvo in pokal, pa je prav tako pustil velik pečat in seveda zbudil precejšnje zanimanje evropskih klubov. Slovenski reprezentančni napadalec ima z Ludogorcem pogodbo podpisano le za še eno sezono, s klubom pa se za podaljšanje še ni pogovarjal. Liga prvakov bi najboljšega strelca zelenih znala zadržati v Bolgariji, če je ne bo, pa bi Slovenec znal oditi. Po osvojitvi tretje zaporedne zvezdice je Cyril Domuščijev ambiciozno napovedal, da bo v naslednji sezoni z Ludogorcem naskakoval preboj v Ligo prvakov, zato ga v tem trenutku prodaja najboljših igralcev ne zanima. Za 25-letnega napadalca vlada veliko zanimanje. Od zime dalje sta najbolj vztrajna španski Getafe in nemški Werder iz Bremna. Španci Bezjaka spremljajo že od začetka njegova strelskega preporoda, v zimskem prestopnem roku so poslali tudi uradno ponudbo, ki pa jo je vodstvo v Razgradu zavrnilo. Nemški prvoligaš, ki ima za seboj skromno sezono, saj je v nemški Bundesligi končal na 12. mestu, daleč od mest za evropska tekmovanja, iščejo okrepitev v napadu, zato vidijo v Slovencu idealno rešitev v konici napada. Že pred nekaj dnevi je italjanski Tuttosport poročal, da je Bezjak zavrnil Chievo in Parmo, izbral pa naj bi Nemčijo, in sicer še najbližje je podpisu z Werderjem. Danes pa nemški in bolgarski mediji poročajo, da ga je Ludogorec pripravljen spustiti le ob plačilu 2, 5 milijona evrov.

V nadaljevanju lahko pričakujemo vroče poletje, ki bo še posebej pestro za Bezjaka … Kje bo Slovenec v naslednji sezoni brcal žogo, pa bo jasno po zaključku poletne nogometne tržnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…