Na Cipru se v zadnji tekmi državnega prvenstva, ki je odločala o naslovu državnega prvaka, ni razpletlo po mariborskih željah, saj so se zmage in naslova veselili nogometaši APOEL-a.


Edini zadetek je ob izteku prvega polčasa zabil visokorasli Irec Cillian Sheridan, ki smo ga imeli v Sloveniji priložnost spoznati pred dvema letoma, ko se je s sofijskim CSKA-jem v kvalifikacijah Evropske lige pomeril z Muro 05. AEL iz Limasolla, barve katerega brani tudi nekdanji član Maribora Nejc Potokar, ki je obračun spremljal s klopi, v naknadno odigrani tekmi, naj spomnimo, da je bil prvi obračun zaradi navijaških izgredov prekinjen in odpovedan, na igrišču v Larnaki ni uspel obdržati treh točk prednosti, naslov ciprskega prvaka pa je še drugič zapored in 23. v zgodovini kluba pripadel nogometašem APOEL-a, ki so ga lansko poletje nogometaši Maribora izločili iz kvalifikacij Lige prvakov.

Rumeno-modrim se je danes na nek način uspelo maščevati za lanskoletno izločitev, saj Maribor zaradi slavja kluba iz Nikozije v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov ne bo nosilec. Status nosilcev bi lahko namreč vijoličastim še nekoliko olajšal pot do zadnje stopničke pred skupinskim delom Lige prvakov. Vijoličastim, ki morajo pred tem preskočiti oviro v drugem krogu kvalifikacij, kjer so seveda med nosilci, tako ostane le upanje, da jim žreb v tretjem krogu kvalifikacij nameni ugodnega nasprotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Zakaj pri delu potrebujemo delovne hlače

Zakaj sploh potrebujemo delovne hlače in zakaj navadne hlače niso najbolj optimalna rešite…