Mariborčani so bili po remiju z portugalskim predstavnikom precej bolj zadovoljni kot gostje. Tako je bilo tudi pri obeh strategih, Marco Silva je bil razočaran in redkobeseden, precej več besed pa je novinarjem namenil domači trener Ante Šimundža, ki je znova odlično opravil z zrelostnim izpitom in na uvodni tekmi Lige prvakov ni zatajil.


“Naredili smo vse kar je bilo mogoče, morda celo več kot nasprotnik. Res je, da smo dobili točko, a izgubili dve,” je uvodoma dejal precej razočarani gostujoči strateg Marco Silva, ki je s svojim moštvom še četrtič v petih tekmah le remiziral. Mladi Portugalec na klopi lizbonskega velikana je nekaj besed namenil tudi Luisu Naniju, ki razen zadetka sicer ni pokazal kaj prida, a je bil preblisk dovolj za točko: “Razumem vaše dvome, a sedaj ne bom razlagal vseh stvari. Imamo ekipo kakršno imamo, ponosen sem na njo. Nani ima kvalitete, tukaj je, da pomaga, vendar vsega ne zmore sam. Že nekajkrat pa sem dejal, da ne morem delati primerjav s prejšnjimi predstavami, zato se v to ne bom spuščal.”

Precej bolj zadovoljen je bil z remijem in točko Ante Šimundža, trener vijoličastih, ki je priznal, da bi se lahko srečanje razpletlo tudi drugače, z zmago Sportinga ali Maribora. Portugalci so držali visok ritem skozi celotno tekmo, Šimundža pa je priznal, da je takega nasprotnika tudi pričakoval: “Kot smo napovedovali, na vsaki tekmi, ne glede na nasprotnika, gremo na zmago in želimo biti boljši od nasprotnika. Želeli smo priti v Ligi prvakov, videli smo, da je nivo zelo visok. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, zmagala bi lahko ena ali druga ekipa. Sporting je tehnično zelo dobra ekipa. Verjeli smo, da lahko izenačimo in dosežemo zadetek, kar se je tudi zgodilo. Mislim, da je neodločeni rezultat najbolj pravičen.” So bile uvodne besede domačega trenerja, ki tudi ob uvodnem pritisku gostov ni bil zaskrbljen:Nisem bil zaskrbljen, pričakovali smo takšen ritem tekme. Spoznali smo hitrost in tehnično kvaliteto Sportinga. Vedeli smo, da bo prevzel pobudo. Pri nas je v uvodne pol ure manjkalo drznosti v napadu, ko smo se sprostili, smo bili v zadnjih petnajstih minutah boljši nasprotnik in imeli več priložnosti. Nasprotnik me ni presenetil, nisem bil zaskrbljen, saj dobro opravljam domačo nalogo.”

“Nivo Lige prvakov je dosti višji kot nivo v Evropski igri. Sporting je ritem igre narekoval vseh 90 minut. V zadnjih 20 minutah smo imeli manjše težave, dobili tudi zadetek. Menjava Zahovića je bila pripravljena že pred zadetkom. Menjave so zato, da nekaj prinesejo, Luka je tokrat s podporo ekipe prinesel prvo točko, vse menjave pa so bile tiste, ki smo si jih želeli,” je o asu iz rokava, ki ga je tokrat predstavljal Luka Zahović, strelec izenačujočega zadetka dejal strateg vijoličastih, ki je obenem še povedal, da je mladi napadalec pravilno reagiral že nekaj minut pred zadetkom, ko se je znašel v prihodnosti, streljal, čeprav je imel morda boljšo izbiro v podaji pred gol: “Sam v tej situaciji ne vidim kot sebičnost. Luka je napadalec in ko je napadalec v priložnosti, nima smisla podajati. To bi bolj pripisal njegovi mladosti. Oddelal je, kot je želel. Pokazal je svoj občutek in ambicioznost za doseganje zadetkov.”

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Marcos Tavares pred novim mejnikom v življenju

Izšla je biografija Marcosa Tavaresa, knjiga, katera se je napovedovala že nekaj časa. Dol…