V soboto je Ekipa SN objavila veliki intervju s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem, v katerem je prvi mož nogometne zveze in tudi nekdanji sodnik odgovarjal na vroča vprašanja povezana s slovenskim nogometom. Med drugimi tudi o obtožbah Maribora, da so sodniki na slovenskih prvoligaških zelenicah pristranski.


Mijatović obtožbe Mariborčanov zavrača in trdi, da sojenje ni nič boljše in nič slabše, kot je bilo vsa ta leta do zdaj ter da se napake dogajajo, a da so normalne. Predsednik kakopak slovenskim sodnikom v popolnosti zaupa ter trdi, da se ne sodi v korist nobenega in da so vsi klubi deležni enakovredne obravnave. Obenem je pozval Maribor naj predloži dokaze o sodniških napakah in pristranskosti, v kolikor ti dokazi obstajajo.

Obregnil se je tudi na kritike o delegiranju tekem, na kar opozarjajo vijoličasti. Sodniki iz ljubljanske oziroma kranjske sodniške organizacije so delili pravico na 18. od 25. tekmah Maribora v letošnji sezoni, kar je po mnenju vijoličastih čudno. Ob tem sodniki iz vzhodnega dela Slovenije 14-kratnim državnim prvakom praktično ne sodijo. Mijatović je v intervjuju dejal, da mariborski sodniki ne sodijo Mariboru in da ljubljanski sodniki ne sodijo Olimpiji, a to ne drži v popolnosti. Se je gospod predsednik samo zmotil?

V 17. krogu letošnje sezone je namreč kot glavni sodnik pravico na dvoboju med Olimpijo in Muro delil Dragoslav Perić, ki je član ljubljanske sodniške organizacije (MDNS Ljubljana). Isti sodnik je kot član sodniške ekipe, kot pomočnik, sodeloval še na ducat ostalih tekem Ljubljančanov, medtem ko so se v podobni vlogi na tekmah Olimpije v letošnji sezoni pojavljali še Dejan Balažič, Aleksandar Kasapović, Andraž Kovačič in Mitja Žganec, vsi člani MDNS Ljubljana.

Svež je tudi spomin iz tekem med Olimpijo in Domžalami iz preteklih sezon, na katerih je glavni delivec pravice redno prihajal iz ljubljanskih sodniških krogov, navkljub glasnim protestom Domžalčanov. Tako je v prejšnji sezoni tekmo 9. kroga med Olimpijo in Domžalami kot glavni sodnik pravico delil že omenjeni Perić, na dvoboju 27. kroga pa še en član MDNS Ljubljana, Balažič. Na medsebojnih dvobojih omenjenih ekip v zadnjih sezonah sta se ob Balažiču in Periću kot glavna sodnika pojavljala še Rade Obrenović in Mitja Žganec, oba člana ljubljanske sodniške organizacije. Redni protesti Domžalčanov iz preteklih sezon, naj bo na njihovih tekmah proti Olimpiji glavni delivec pravice član katere druge sodniške organizacije so sicer očitno obrodili sadove, saj se zgodba v dosedanjem delu prvenstva ni ponovila.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…