Tokratni 23. krog v severnem delu 3. slovenske nogometne lige je na vrhu lestvice prinesel preobrat, ob spodrsljaju Odrancev so se na sam vrh lestvice z novo zmago zavihteli nogometaši Grada.


Pravo poslastico so gledalci videli v prestolnici Prlekije, kjer sta se Ljutomer in Polana razšla brez zmagovalca, dobrih dvesto gledalcev pa je videlo kar osem zadetkov. Izjemno so srečanje pričeli varovanci Boštjana Zemljiča, ki so povedli že v 7. minuti, ko je zadel Primož Panič. Le dve minuti zatem je s svojim drugim zadetkom Primož Panič utrdil vodstvo Ljutomera. Drugi del prvega polčasa pa so gostje uspeli prednost izničiti, najprej je Andrej Lotrič v 37. minuti prednost zmanjšal, le tri minute zatem pa je Rok Vori poskrbel, da nobena izmed ekip ni na odmor odšla s prednostjo. V nadaljevanje so ponovno krenili odločneje gostitelji, ki so ponovno povedli v osmi minuti nadaljevanja, ko je zadel Tilen Nemec. Slabih deset minut pred iztekom srečanja, je prednost Ljutomera utrdil Lan Feguš Makovec. A sama končnica srečanja je pripadla gostom, ti so najprej v 83. minuti zaostanek ponovno znižali, ko je mrežo gostiteljev še drugič na srečanju zatresel Andrej Lotrič. Globoko v sodnikovem dodatku je točko Polani priigral prvi strelec Polane Andrej Žugelj. Ljutomer tako ostaja na tretjem mestu lestvice, Polana na četrtem.

V drugi sobotni tekmi je Radgona doma priznala premoč Tromejniku iz Kuzme. Sredi prvega polčasa so gostje povedli, ko je domačega vratarja z bele točke premagal Jernej Janža. Po dobrih desetih minutah drugega dela so gostje svojo prednost povišali, ko je še drugič na srečanju zadel Jernej Janža. Za na koncu preprečljivo zmago je v 66. minuti poskrbel Luka Prahić. Tromejnik se je povzpel na sedmo mesto, Radgoničani ostajajo na dnu lestvice.

Nogometaši Grada so v derbiju kroga proti Veržeju prišli do šestnajste prvenstvene zmage. Sicer maloštevilni gledalci so že v 4. minuti doživeli pravi šok, ko so gostje iz Veržeja povedli, ko je Lukas Magdič premagal Lazarja Mikovića. A zgoden zadetek Veržeja, gostiteljev ni zmedel, po dobre pol ure igre so gostitelji uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Nemanja Stošić. Drugi del srečanja je povsem pripadel Gradu, gostitelji so najprej v 67. minuti igre rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, ko je za vodstvo poskrbel prvi strelec prvenstva Dejan Belna. V sami končnici srečanja je še drugič na srečanju mrežo Benjamina Grubića zatresel Nemanja Stošić. Grad se je z zmago zavihtel na vrh lestvice in ima sedaj pred drugouvrščenimi Odranci dve točke prednosti.

Nogometaši Odrancev so doma gostili ekipo Črenšovcev. Odrančani srečanja niso pričeli po svojih željah, saj so gostje povedli dobrih deset minut pred iztekom prvega dela srečanja, ko je Darka Pršo premagal Luka Graj. Odrančani so v drugi del vstopili z željo, da čim prej preobrnejo rezultat v svojo korist, po dobrih dvanajstih minutah nadaljevanja so varovanci Franca Cifra uspeli rezultat izenačiti, ko je izenačujoči zadetek dosegel Patrik Horvat. Vse do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, Odrančani so proti Črenšovcem vpisali še šesti neodločen rezultat v prvenstvu, ter prvo mesto na lestvici prepustili Gradu, Črenšovci z novo točko ostajajo na šestem mestu lestvice.

V Hotizi je gostovala ekipa Turnišča, srečanje pa po 90. minutah ni dalo zmagovalca. Dobrih sedem minut pred iztekom prvega polčasa so gostje povedli, ko je domačega vratarja Davida Sarjaša premagal Aljoša Kovač. Hotižani so si točko priborili dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela srečanja, ko je končni rezultat postavil Anton Ftičar. Hotiza ostaja predzadnja deveta, medtem ko je Turnišče kljub točki zdrsnilo na osmo mesto.

Rezultati 23. kroga 3. SNL vzhod:

Radgona : Tromejnik – Kuzma 0:3 (0:1)

150; Janža 23`-11m, 54`, Prahić 66`

Avto Rajh Ljutomer : Polana 4:4 (2:2)

200; Panič 7`, 9`, Nemec 53`, Feguš Makovec 81`; Lotrič 37`, 83`, Vori 40`, Žugelj 92`

Hotiza : Turnišče 1:1 (0:1)

100; Ftičar 71`; Kovač 38`

Odranci : Črenšovci 1:1 (0:1)

100; Horvat 58`, Graj 34`

Grad : Veržej 3:1 (1:1)

70; Stošić 31`, 88`; Belna 67`; Magdič 4`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljudskem vrtu zabrneli delovni stroji

Po sobotni tekmi med Mariborom in Aluminijem, na kateri se je pred 10.000 gledalci z zmago…