Najvišjo zmago kroga so si že v sobotnem popoldnevu priigrali nogometaši Ljutomera, ki so doma pričakovano vknjižili tri točke proti Radgoni. Edini zadetek v prvem delu so gledalci videli v 14. minuti, ko je v polno meril najboljši posameznik srečanja Mario Skuhala. Prav ta igralec je odlično odprl tudi drugi del, ko je še drugič meril v polno že v četrti minuti nadaljevanja, ko je bil natančen iz bele točke. Po dobrih desetih minutah so Ljutomerčani preko Andreja Lotriča pobegnili že na tri zadetke prednosti, nato pa je sledil popoln potop gostov, ki je kar trikrat zapored v polno meril Mario Skuhala, ki je skupaj dosegel kar pet zadetkov. Končni rezultat je v sami končnici srečanja s svojim drugim zadetkom postavil Andrej Lotrič.


V drugi sobotni tekmi so se visoke zmage veselili nogometaši Zreč, ki so doma ugnali Veržej. Zrečani so povedli po dobre pol ure igre, ko je Jaka Brdnik dosegel edini zadetek v prvem delu srečanja. Po slabi uri igre so Zrečani svojo prednost povišali z zadetkom Anžeta Podgrajška. Le minuto zatem je še drugič na srečanju v polno meril Jaka Brdnik za svoj drugi zadetek na srečanju. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela je tri točke potrdil Halil Stollqi. Gostom kaj več od častnega zadetka Marka Žvikarta ni uspelo. Je pa imela tekma tudi dobrodelno noto, saj so na srečanju pobirali prispevek za Krisa.

Uvodni nedeljski obračun je v Vidmu pri Ptuju pripadel gostom iz Slovenske Bistrice, ki so povedli že v 13. minuti igre, ko je v polno meril Agonis Bajraktaraj. Bistričani so svojo prednost povišali z zadetkom Žana Kovačiča v šesti minuti drugega dela. Videmčanom je le dve minuti zatem uspeli rezultat znižati, ko je Jako Dabanoviča premagal Fatai Adedoja. Tri točke Bistrice je v sodnikovem dodatku potrdil Tomaž Avguštin. Bistričani so se s tremi točkami zavihteli na četrto mesto lestvice.

Izjemno zanimivo je bilo v Šmartnem ob Paki, kjer je gostoval prevaljski Korotan, a so se treh točk veselili gostitelji. Varovanci Ramiza Smajlovića so srečanje pričeli boljše in povedli v 21. minuti igre, ko je v polno meril Fatlind Vezaj. Le nekaj trenutkov zatem so gostitelji svojo prednost povišali z zadetkom Maria Purnata. A Korošci so hitro odgovorili in že v 24. minuti rezultat znižali, ko je v polno meril Anže Zavolovšek. V drugi del srečanja so imenitno vstopili gostje in po vsega dobri minuti zatresli domačo mrežo za izenačenje je s svojim drugim zadetkom na srečanju poskrbel Anže Zavolovšek. Domačini so le štiri minute zatem ponovno povedli, ko je Aljaža Vidovška premagal Mario Purnat. Le dve minuti zatem je sledil šok za domačo vrsto, ko je moral predčasno igrišče zapustiti Matjaž Trop, ki je prejel še drugi rumeni karton. Številčno prednost so Korošci izkoristili v 63. minuti igre, ko je Grega Triplat izkoristil strel iz bele točke. V 76. minuti še drugi rdeči karton na srečanju, tokrat na strani Korošcev, igro je po drugem rumenem kartonu v le nekaj minutah predčasno zapustil David Kiselak. Novo ravnovesje na igrišču so boljše izkoristili domačini, ki so dobrih osem minut pred koncem srečanja poskrbeli za novo vodstvo in končno zmago, za katero je poskrbel Darko Radivojevič.

Nogometaši celjskega Šampiona so doma proti Konjičanom osvojili pomembne tri točke. Maloštevilni gledalci so prvi zadetek videli že v 12. minuti igre, ko je domačo mrežo zatresel Jernej Čerenak. Celjani so rezultat izenačili v končnici prvega polčasa, ko je v polno meril Luka Mihalič. Po slabi uri igre so Celjani rezultat obrnili v svojo korist, ko je zadel Aljaž Kolšek. Nekaj trenutkov zatem so Celjani pobegnili že za dva zadetka prednosti, ko je v polno meril Tomaž Marko. Vse dvome o drugi prvenstveni zmagi Celjanov je v 68. minuti razblinil Miha Korošec. Konjičanom kaj več od znižanja rezultata dobrih deset minut pred iztekom srečanja ni uspelo.

Derbi vodilnih ekip iz prvenstvene razpredelnice med Podvinci in Odranci se je pred več kot sto gledalci v Podvincih končal brez zmagovalca. Obe mreži sta vseh devetdeset minut mirovali, tako tudi po šestem krogu na vrhu ostajajo nogometaši Podvincev, ki imajo pred Odrančani na drugem točko prednosti.

Rezultati 6. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Radgona 7:0 (1:0)

Skuhala 5`, 49`-11m, 58`, 68`, 85`, Lotrič 56`, 90`

Zreče : Veržej 4:1 (1:0)

50; Brdnik 33`, 60`, Podgrajšek 58`, Stolliqi 71`, Žvikart 88`

Videm pri Ptuju : Kety Emmi Bistrica 1:3 (0:1)

130; Adedoja 53`; Bajraktaraj 13`, Kovačič 51`, Avguštin 93`

Šampion : Dravinja 4:2 (1:1)

40; Mihalič 40`, Kolšek 57`, Marko 59`, Korošec 68`; Čerenak 12`, Brglez 81`

Podvinci : Odranci 0:0

100

Šmartno 1928 : Korotan Prevalje 4:3 (2:1)

200; Vezaj 21`, Purnat 23`, 51`, Radivojevič 82`; Zavolovšek 24`, 47`, Triplat 63`-11m

RK: Trop 53` – Šmartno 1928; Kiselak 76` – Korotan Prevalje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…