Tretjeligaši v skupini center bodo danes in jutri odigrali tekme 18. kroga, po katerih bo znan razpored zadnje tretjine sezone. Po 18. krogih je znano, da bo Bled zadržal prvo mesto, pred zadnjo etapo za osvojitev naslova.


Vodilno moštvo lige bo danes doma gostilo Arne Tabor, ki v goste prihajajo po dveh zaporednih remijih. Blejci so si že zagotovili vodilni položaj po dveh tretjinah sezone, medtem ko Ljubljančani ostajajo v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Prvi letošnji dvoboj se je končal z delitvijo točk, po tem ko so Gorenjci poraz preprečili v sodnikovem dodatku in ostajajo še edino neporaženo moštvo. Tudi drugouvrščena Ivančna Gorica bo srečanje odigrala danes, gostujejo pri zadnjeuvrščenih Žireh. Dolenjci bodo morali zavihati rokave, v kolikor želijo biti konkurenčni vodilnemu Bledu. Letos je Ivančna doživela dva poraza, najprej so izgubili na gostovanju pri Zagorju, nato pa še na sosedskem dvoboju z Grosupljem. Žirovci so z dvema remijema na repu lestvice ujeli Šenčur, s katerim so poravnani pri dvanajstih osvojenih točkah.

V nedeljo so na sporedu še trije dvoboji, Grosuplje gosti Savo, Zagorjani Svobodo, na gostovanje h Komendi pa se odpravlja Šenčur. Grosuplje z dobro popotnico pričakuje Kranjčane, ki ne uspejo prekiniti negativnega niza sedmih porazov. Dolenjci so z zmago v Ivančni ohranili četrto mesto, a za prvim mestom zaostajajo že 13 točk. Sava je nekaj zaloge točk uspela priigrati v prvem delu sezone, vendar trenutno ne najdejo poti iz krize in jim grozi zadnje mesto na lestvici. Zanimiv dvoboj nas čaka tudi v Zagorju, kjer bo gostovala Svoboda. Nasprotnika sta letos še nepremagana, zagorjani so vpisali dve zmagi, Ljubljančani pa se lahko pohvalijo z remijem in zmago. V prvem dvoboju sta se nasprotnika razšla z delitvijo točk in brez zadetkov. V boj za točke se bosta podala tudi Komenda in gostje iz Šenčurja, ki so letos zmagali trikrat, eno zmago so zabeležili ravno v dvoboju s Komendo. Tako domačini kot tudi gostje potrebujejo nove točke, saj tudi Komenda, ki zaseda sedmo mesto, Šenčurjanom in Žirem beži vsega pet točk.  

Tekme 18. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 16.00 Bled Hirter – Arne Tabor 69

Sobota, 16.00 Žiri – Ivančna Gorica

Nedelja, 16.00 Brinje Grosuplje – Sava Kranj

Nedelja, 16.00 Zagorje – Svoboda Ljubljana

Nedelja, 16.00 Komenda – Tinex Šenčur

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…