Včeraj so se začele dvomesečne priprave za igralce, ki so brez pogodb. Igralci, ki so člani SPINS-a imajo priprave, katere bo vodil Ermin Raković, brezplačne. Priprave bodo obsegale 25 treningov in šest prijateljskih tekem med katerimi velja izpostaviti tekmo s Hrvaško Rijeko, ljubljansko Olimpijo ter novopečenim prvoligašem Zavrčem. 


Zanimivo je, da se bo tokrat prvič v vlogi trenerja preizkusil Ermin Raković, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca FIFPro Tournament 2012. Že na prvem treningu smo videli štirinajst nogometašev, med katerimi velja izpostaviti Milana Anđelkovića, Boštjana Jelečeviča, Suvada Grabusa, Mitjo Mörca, Zorana Zeljkoviča, Luko Žinka, Alena Čoraliča, Aneja Lovrečiča… Tudi letos bodo priprave svoj vrhunec dosegle na mednarodnem turnirju FIFPRo Tournament Central Europe 2013, organiziranem pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, v letošnjem letu pa tudi v sodelovanju z Združenjem evropskih nogometnih zvez UEFA. Slednja bo namreč za zanimiva srečanja brezplačno odstopila svoja igrišča v Nyonu (Švica) med 5. in7. julijem 2013.

 Na turnirju bo sodelovalo pet držav, in sicer poleg gostiteljev še Bolgarija, Grčija, Srbija in Slovenija.

Kaj je FIFPro?

FIFPro mednarodne turnirje za igralce brez pogodb organizira že osem let, od leta 2005. Tokrat so se zaradi geografske razdeljenosti in večjega zanimanja za igralce sodelujočih držav v tako imenovanem centralnem delu Evrope odločili, da turnir organizirajo v Švici ter tako poleg petih držav, ki so na turnir vključene aktivno, privabijo še predstavnike klubov iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Madžarske in drugih držav. V naslednjem letu se bo turnirju aktivno pridružila tudi ekipa iz Hrvaške. Turnirji so pomagali že mnogim nogometašem do novih pogodb – tudi številnim slovenskim igralcem, ki so si s pomočjo turnirja našli novega delodajalca. Med zadnje sodi tudi Rok Elsner, ki si je novega delodajalca našel na Poljskem.

Foto: SPINS

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Nemčiji bo pravico delil tudi Vinčić

Evropska nogometna zveza (UEFA) je sporočila seznam sodnikov, na katere računa med 14. jun…