S pripravami na spomladanski del sezone so pričeli tudi v murskosoboški Fazaneriji. Člansko ekipo Mure, ki je pred kratkim dobila novega predsednika, Damirja Banfija je zamenjal Tomislav Knez, bo tudi spomladi vodil dolgoletni branilec kluba Feri Cifer, ki se je med črno-bele vrnil lani poleti.


Kot so sporočili iz kluba, bo prvi del priprav namenjen nabiranju kondicije in fizične moči, načrtovanih pa je tudi precej pripravljalnih tekem, te bodo potekale v Fazaneriji, na igrišču z umetno travnato površino. Potrjenih je že devet nasprotnikov, prvo tekmo bodo Muraši odigrali v soboto, 7. februarja, ko se bodo pomerili s Turniščem, nato pa sledijo še obračuni s Podvinci, Polano, Rudarjem iz Murskega Središča, Bogojina, ptujska Drava, dunajska Austria, Hotiza in Malečnik. Črno-beli pa so doživeli tudi nekaj kadrovskih sprememb. Murinega dres spomladi ne nosil ganski napadalec Ebo Eduam, ki je bil jeseni posojen, s šestimi zadetki pa je bil ob Luki Ciglariču prvi strelec kluba. Alen Kozar se je vrnil v kidričevski Aluminij, Tilen Kocbek in Luka Madon pa sta odšla na polletno posojo v Čardo oziroma Slatino. Novinci so vsaj za zdaj trije, srbski vratar Dimitrije Adojković, ruski napadalec Alan Magomedovcih Hamsudinov in vezist Darko Atanasov, ki je v preteklosti že nosil dres prekmurskega ponosa. Srb in Rus sta sicer posojena iz nogometnih šol iz tujine. Obenem pa vodstvo kluba poudarja, da prestopni rok še ni zaključen.

Na klubski spletni strani so obenem še zapisali, da je šesto mesto v jesenskem delu sezone zadovoljilo apetite, saj je bil cilj, to je uvrstitev okrog petega mesta, dosežen. Cilj ostaja isti tudi spomladi, a bodo nogometaši z obema rokama zagrabili tudi vsako priložnost po višjem mestu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šmarje v 16 tretjeligaško sezono z novim trenerjem

Vsa tretjeligaška moštva vzhoda so že v polnem pogonu, in pred zaključki priprav. Nekateri…