Že dober teden pridno trenirajo tudi nogometaši ptujske Drave, ki jih bo tudi spomladi vodil trener Franc Fridl. Cilj Ptujčanov je tudi spomladi povsem jasen, vodstvo kluba je že pred začetkom letošnje sezone napovedalo boj za napredovanje med drugoligaše.


V kvalifikacije za preboj v 2. SNL bi se Drava uvrstila tudi z drugim mestom, a le ob pogoju, da na vrhu lestvice ostane B ekipa Maribora. Trenutni pravilnik namreč pravi, da B ekipe prvoligašev nimajo pravice do napredovanja v drugoligaški rang. Vijoličasti so v januarskem prestopnem roku ostali brez dveh adutov, Dejana Trajkovskega in Matica Črnica, kar bi lahko bil adut na roko Drave, ki bo v spomladanski del sezoni ravno tako krenila v spremenjeni podobi. Vodstvo kluba se je za sodelovanja zahvalilo Milanu Kokotu, Leonu Panikvarju, Zvonimirju Drožđeku, Luki Javorniku ter Juretu Arsiču in Mateju Muratu, ki sta odšla v Odrance, vodilni ekipo 3. SNL vzhod.

Trener Franc Fridl bo spomladi lahko računal še na izkušenejšo ekipo. (Foto: Lado Vavpetič)
Trener Franc Fridl bo lahko spomladi računal še na izkušenejšo ekipo. (Foto: Lado Vavpetič)

So pa v klubu že potrdili trojico novincev, vsi trije imajo bogate prvogališke izkušnje. Obrambo bo okrepil Marko Roškar, nekdanji branilec Triglava, ki se je po koncu jesenskega dela razšel z Zavrčem. 22-letni branilec je na prvoligaških zelenicah odigral 59 tekem. Še precej več izkušenj premore 36-letni Marko Barun, saj je v dresu Maribora, Korotana in Olimpije odigral kar 170 tekem, vse do lanskega poletja pa je dobro desetletje igral na Cipru, jeseni pa je igral za mariborsko Tezno. Po bratu Nastji, ki je Dravo okrepil konec poletja, pa se je v matični klub vrnil tudi njegov mlajši brat Aleš. 34-letni vezist je za Dravo igral tudi v 1. SNL, kjer je bil še član Maribora, Nafte in nazadnje Zavrča, skupno pa je na 204 prvoligaških tekmah dosegel 28 zadetkov.

V minulih dneh je bila na sporedu tudi redna skupščina kluba, osrednja točka dnevnega reda pa je bila sprememba imena kluba. Iz Športnega društva Nogometna šola Drava Ptuj so klub preimenovali v Nogometni klub Drava Ptuj, kar je predsednik kluba Fredi Kmetec napovedal že takoj po lanski izvolitvi. Na skupščini so potrdili tudi novi statut, prav tako pa so izvolili nove člane upravnega odbora, nadzornega odbora in disciplinske komisije, pred dnevi pa so predstavili še eno novost, v barve Drave oblečeni avtobus, ki bo v bodoče prevažal vse klubske selekcije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tretjeligaš ugnal Kranjčane v generalki

V soboto sta pripravljalni dvoboj odigrala drugoligaš Triglav in Tretjeligaš Brinje Grosup…