Tretja liga se bo aprilskem sklepu Skupščine NZS v prihodnji sezoni razdelila na štiri divizije. Klubi bodo nastopali v skupinah zahod, vzhod, center in sever, v slednji pa bo v prihodnji sezoni s svojim moštvom zaigral tudi NK Maribor, o čemer se je sicer šušljalo že nekaj dni.


V prostorih MNZ Maribor bo danes žreb kvalifikacij za popolnitev 3. SNL sever, v katerem se bodo za prosto mesto pomerili šestouvrščena ekipa Štajerske lige Zreče, prvak 1. MNZ Maribor Korotan Prevalje in prvak MNZ Celje Rogaška. MNZ Ptuj svojega predstavnika v kvalifikacijah ne bo imel, saj se prvouvrščeni ekipi lige, Stojnci in Videm, nista prijavili za igranje med tretjeligaško konkurenco, zaradi česar so ligo višje napredovali Podvinci. Da bodo vijoličasti v sezono 2013/14 krenili z dvema članskima moštvoma, gre sklepati tudi po zapisu na spletnem portalu Golgeter, iz katerega je razvidno, da bo drugo moštvo Maribora ena od štirinajstih ekip, ki bodo v naslednji sezoni nastopale v 3. SNL sever. Ob že omenjenih Mariborčanih, Podvinčanih in zmagovalcih dodatnih kvalifikacij bodo v sezoni 2014/15 v 3. SNL sever nastopali še Drava Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Malečnik, Šentjur, Slovenska Bistrica, ki so bili tretjeligaši že v minuli sezoni, medtem ko so si napredovanje zagotovili še štajerski ligaši Fužinar, Koroška Dravograd, Lenart, Radlje in Mons Claudius Rogatec. O nastopanju druge ekipe Maribora v 3. SNL sever smo sicer skušali v kontakt stopiti tudi z odgovornimi pri MNZ Maribor, ki bo v naslednji sezoni vodilo tekmovanje, a nam to vsaj zaenkrat ni uspelo.

V Ljudskem vrtu sicer prav v teh dneh potekajo dela v okolici pomožnega igrišča, kjer sicer redno trenira tudi prvo moštvo, saj je okolica že dobila nekoliko spremenjeno podobo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…