Včeraj se je zaključilo še zadnje dejanje državnih lig v sezoni 2014/15. Zaključile so se kvalifikacije za popolnitev 3. SNL sever, v katerih so se za napredovanje borile Brežice, ruško Pohorje in Gerečja vas. V prihodnji sezoni bodo v tretjeligaški druščini igrale Brežice.


Prvak lige MNZ Celje je dobil oba kvalifikacijski obračuna z drugouvrščenima klubaoma lig MNZ Maribor in Ptuj ter tako zasluženo napredoval med tretjeligaše. Potem ko so varovanci trenerja Antonija Brdika v prvi tekmi po s 3:1 ugnali Pohorje, so Rušani v drugi tekmi, ki je v rednem delu ponudila kar osem zadetkov, po enajstmetrovkah ugnali Gerečjo vas, Brežičani pa so z odliko opravili tudi z gostovanjem v Gerečji vasi, kjer so povedli že v 17. minuti, zadel je Ivan Mladiček, zmago in posledično napredovanje pa sta v drugem polčasu potrdila Miha Kržan in Jože Golobič.

Kljub vsemu pa s tem sestava 3. SNL sever še ni zaključena, resda se v severni skupini ne poraja toliko vprašanj kot v centralni, a se nekatere težave že pojavljajo, saj se po naših informacijah v Radljah v prihodnji sezoni ne bodo udejstvovali v tretjeligaški konkurenci.

Kvalifikacije za popolnitev 3. SNL sever:
BREŽICE 1919 3:1 POHORJE
200; Kržan (34′), Gatarić (57′, 71′ pen); Nemec (4′)
POHORJE 9:8* (4:4) GEREČJA VAS (* po enajstmetrovkah)
300; Tominc (8′), Jazbec (23′, 39′), Rozman (68′); Stajnko (33′), Steiner (45′), Đurić (70′), Ozim (87′)
GEREČJA VAS 0:3 BREŽICE 1919
Mladiček (17′), Kržan (67′), Golobič (89′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…