Drugi majski konec tedna je postregel s sedmimi tekmami v tretji ligi zahod. To so bile tekme 13. kroga, ki je pomenil tudi zadnjega pred delitvijo na ligo za prvaka, in ligo za obstanek. Vse tekme so bile odigrane istočasno. Videli smo 24 golov, dva rdeča kartona in kar 44 rumenih kartonov. Šest gostujočih moštev je odneslo zmago…


Derbi kroga sta v Izoli odograli domači Elta Izola in Ilirija iz Ljubljane. Na tekmi vodilnih moštev lige smo videli le en gol, ki ga je dosegel 28- letni ljubljanski napadalec Milan Đajić, ki je bil uspešen po strelu iz 11 m. To je bil njegov enajsti gol to sezono. 

V Postojni smo videli zmago gostov z Gorenjske. Tinex Šenčur je z goloma Stanka in Kokalja premagal domačo zasedbo, ki ji poveljuje italijanski strateg Salvatore Bianchetti.  Gol upanja in za priključek je dosegel hrvaški vezist v vrstah Postojne Martin Doći. Nekdanji nogometaš Ankarana nosi tudi kapetanski trak pri moštvu z Notranjske. 

Dvoboj na Gorenjskem med moštvoma Sobec Lesce – Fama Vipava je postregel s tremi goli. Zelo blizu pomembni zmagi so bili rdeče-črni domačini, ki so povedli v 19. minuti drugega polčasa po uspešnem izvajanju enajstmetrovke. Potem pa so Vipavci v zadnjih minutah spreobrnili izid, in domov odnesli vse tri točke. 

V Kranju je domača Sava gostila Brinje iz Grosuplja. Povedli so gostje prek Klančnika, ki je dosegel svoj drugi gol, nato so že v drugi minuti drugega polčasa domači izid izenačili preko kapetana Jureta Zukanovića. Popoln izkupiček pa je gostujočemu trenerju Sanelu Konjeviću prinesel otrok Olimpije Rok Šporar, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. 

V Ljubljani smo videli tekmo dveh moštev sredine lestvice. Domača Svoboda, ki jo vodi Jedinko Perica, je gostila Tolmin. Ta tekma nam je ponudila sedem golov. Kar pet jih je končalo v domači mreži, dva pa so dobili rdeče-črni gostje. Kljub porazu bo Svoboda igrala v ligi za prvaka, Tolmin pa se bo boril za obstanek. 

V domačem kraju Jana Oblaka je Arol gostil Adrio Miren. Gorenjsko-primorski spopad na zelenici je prinesel štiri gole in delitev točk. Polčas so dobili gostje z 2:1, nato pa je za točko in veselje trenerja Andreja Janežiča poskrbel 19-letni vezist Matej Čož, ki je s svojim prvim golom prinesel pomembno točko v boju za obstanek. 

V Zasavju, kjer domuje zadnjeuvrščeno Zagorje smo videli tekmo dveh moštev, ki se krčevito borita za obstanek v tretji ligi. Zagorje je na predhodnih 12 tekmah zabeležilo le dva remija in deset porazov, Žiri pa zmago in dva remija ob devetih porazih. Tokrat so se varovanci Borisa Freliha zbrali, in zabili tri gole za tri točke. Bili so gospodar na igrišču, tekma pa je bila edina v tem krogu, kjer nismo videli kartonov. 

Izidi 13. kroga :

  • ZAGORJE ŽIRI 0:3 (0:2) Šifrar ’28, Orešnik ‘ 33, Kovačič ’67
  • IZOLA – ILIRIJA 0:1 (0:0) Đajić ‘ 87
  • AROL ŠK.LOKA – ADRIA MIREN 2:2 (1:2) Beganović ’33 (11m), Čož ’65 ; Torkar ’14,  Žižmond ’38 
  • SVOBODA – TKK TOLMIN 2:5 (1:2) B. Kavčič ’21 (11m), Trivunović ’27, Debenjak ’56 in ’58, Perše ’73 ; Akpomudia ’35, M. Žagar ‘ 59
  • SAVA – BRINJE 1:2 (0:1) Zukanović ’47 ;  Klančnik ’13, Šporar ‘ 66 (11m) 
  • ŠOBEC LESCE – FAMA VIPAVA 1:2 (0:0) Kamšek ’64 (11m) ; Briones ’83, Kandare ’88
  • POSTOJNA – TINEX ŠENČUR 1:2 (1:2) Doći ’12 ; Stanko ‘6, Kokalj ’44

 

 

Tako so po rednem delu v vodstvu zeleno-beli Šiškarji, ki imajo kar 11 točk naskoka pred zasledovalci. Zdi se, da ima Ilirija že drugoligaško vstopnico v rokah…a vemo, žoga je okrogla, in do konca je še šest tekem. Prvih sedem moštev bo igralo od prihodnjega konca tedna v ligi za prvaka, ostala sedmerica pa za obstanek. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…