V primerjavi z jesenskim delom sezone je kar nekaj sprememb doživela tudi ekipa NŠ Mure, ki bo v nadaljevanje sezone krenila s šestega mesta lestvice 3. SNL vzhod, s šestimi točkami zaostanka za vodilnimi Odranci. Brez sprememb pa ni šlo niti pri Ljutomeru in Nafti, še dva odhoda sta se zgodila v Beltincih.


Črno-bele so zapustili ganski napadalec Ebo Eduam, Alen Kozar, ki se je vrnil v Aluminij, medtem ko sta Tilen Kocbek in Luka Madon odšla na polletno posojo v Čardo oziroma Slatino, medtem ko bo Luka Ciglarič, ki je bil jeseni s šestimi zadetki drugi strelec ekipe, spomladi znova igral za Ljutomer. Feri Cifer bo lahko spomladi računal na nekaj novih moči, v Fazanerijo sta se vrnila Darko Atanasov in Luka Ivanič, slednji je jeseni igral v Odrancih, prvi pa v Avstriji. Italijanskemu Kanadčanu Domenicu Lacroceju, ki je v poldrugem letu Mursko Soboto že dodobra spoznal, so se priključili še srbski vratar Dimitrije Radojković, ruski napadalec Alan Magomedovich in Philip Ray Vella. Nova moč pa je tudi Danjel Forjanič, nekdanji član Tromejnika in Goričanke. Ekipo za spomladanski del sezone tako sestavljajo Aleš Luk, Dimitrije Radojković, Rajko Vičić, Erik Hozjan, Kevin Poredoš, Kevin Toth, Marko Ilić, Niko Kisilak, Tilen Barbarič, Saša Celec, Ivo Balažic, Leon Šeruga, Danilo Šiško, Tilen Nemec, Mišel Korpič, Rok Malačič, Darko Atanasov, Domenic Lacroce, Alan Magomedovich, Philip Ray Vella, Luka Ivanič in Danjel Forjanič. Muraši so se včeraj sicer predstavili na uvodni pripravljalni tekmi, od tod tudi fotografije, na igrišču z umetno travnato površino so s 3:0 odpravili ligaškega tekmeca iz Turnišča. V prvem polčasu sta mrežo gostov zatresla Kevin Poredoš in Erik Hozjan, v nadaljevanju pa je zmago potrdil Luka Ivanič.

V Ljutomer, ki ga bo namesto Boštjana Zemljiča vodil dosedanji pomočnik Mario Hošpl, se je, kot smo že zapisali, vrnil Luka Ciglarič, novinci pa so tudi Patrick Jelen, Samo Karlovčec, Luka Kotnik, Miha Starovasnik in Alen Lebar, ki bodo skušali nadomestiti odhode Nikija Slane, Dejana Žnidariča ter izkušenega dvojca Gorana Šnajderja in Stanislava Kuzme. Še več sprememb je doživela lendavska Nafta, saj jo je zapustilo kar nekaj nosilcev igre. Ob trenerju Vladimirju Vlaškaliću so odšli Mihael Karlovčec, Jurica Valentić, Roland Polarezcki, Vito Šimonka in Vilim Puclin. Novopečeni stratega Štefan Šavel, nekdaj tudi nogometaš Nafte, bo lahko spomladi računal na pomlajeno ekipo, ki jo sestavljajo Tim Litrop, Alen Utroša, Andras Bence Kovacs, Dezso Gerencser, Dario Suntešić, Nikola Sakač, Igor Kleiderman, Matej Vida, Peter Horvath, Mario Imre, Anton Ftičar, Husejn Šakušić, Adam Zagorec, Patrik Vöröš, Andras Marky, Štefan Horvat, Adrian Laszlo Pentek, Moris Kuhta, Marko Kiralj in daleč najbolj izkušeni Igor Bedo.

Že pred dnevi smo pisali, da so Beltinci ostali brez Dejana Sreša, ki je prestopil v sosednjo Avstrijo, od rumeno-modrih pa sta se poslovila še Uroš Pavel in Rok Gruškovnjak, ki se je vrnil v Rakičan. Več o dogajanju v ostalih klubih iz vzhodne tretjeligaške skupine pa si lahko preberete v tej rubriki.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje slavilo v generalki

Včeraj sta se v primorskem dvoboju pomerili moštvi ajdovskega Primorja in Izole. zmage z r…