Nekdanji prvoligaški klub s severovzhoda naše dežele, ki si znova vtira pot po propadu kluba leta 2016, je začel s pripravami na novo sezono. Sedaj nastopajo pod imenom DNŠ Zavrč. Klub je letos aprila slavil 52 let obstoja. V minuli sezoni so postali prvaki MNZ Ptuj, kjer so ostali nepremagani, saj so imeli pred zasledovalci kar lep naskok. Denimo podprvaki iz Stojncev, so za belimi Haložani zaostali za devet točk, tretji Bukovci še točko več…


V minuli sezoni so na devetih tekmah dosegli devet zmag, zabili 32 golov, in prejeli le pet zadetkov v svojo mrežo. Med leti 2013 in 2016 so igrali tri prvoligaške sezone, tedaj so bili dvakrat peti, nato pa predzadnji deveti, in izpadli iz elitne druščine. Le nekaj mesecev kasneje so tekmovali v 2 SNL, in nato izstopili iz lige. Sedaj se zgodba pričenja znova. Njihov strateg je 42-letni Damjan Bezjak, ki je kot igralec zvezne vrste nastopal v dresih Stojncev in Železničarja iz Maribora. Ima 49 drugoligaških nastopov, na katerih je dal dva gola. Beleži tudi šest nastopov za mlajše selekcije Slovenije. V minuli sezoni je imel na voljo 22 igralcev, in vsi so ostali v klubu, kljub temu, da si je nekaj klubov iz 2 lige ogledovalo Zavrčane…predvsem mladega napadalca Tomija Štumbergerja, ki je bil z enajstimi goli najboljši strelec SuperLige MNZ Ptuj.

Trenerja novincev v 3 SNL vzhod smo povprašali o odhodih, novincih, pripravljalnih tekmah in ciljih.

“Imamo realne cilje za našo prvo sezono. To je sredina lestvice, brez pretresov za obstanek v ligi. Ob vratarju Marohu, smo v svoje vrste privabili Stiploška in Šošteriča, ki igrata na položaju branilca. Pripravljali se bomo doma, in odigrali pet prijateljskih tekem. Nasprotniki pa bodo Podvinci, Videm, Čarda, Stojnci in Bukovci. “

Trener pravi, da se bodo skušali okrepiti še z enim vezistom, in enim napadalcem. Njegov pomočnik je nekdanji vratar in trener pri Aluminiju in Dravi. Gre za Mitjo Tropa, enainštiridesetletnika, ki je tudi trener vratarjev. In kdo so trije novinci v dresu Zavrča?

  • Žiga Maroh je bil v minuli sezoni tretji vratar drugoligaša NK Drava Ptuj, in prvi vratar tega kluba v 1 SML. Ta 18-letni vratar je v preteklosti tudi nosil dres Aluminija.
  • Tadej Stiplošek je 29-letni desni bočni branilec, ki se odlično znajde tudi v zvezni vrsti. Zavrč bo njegov peti klub, prej pa je bil član Dravinje, Rogaške, Šmarja in SV St.Michael iz Avstrije.
  • Matej Šošterič šteje 22 let, visok je 190 cm in igra na položaju osrednjega branilca. Zavrč je njegov sedmi članski klub. Igral je za Kufstein v sosednji Avstriji, za Veržej, Beltince, Dravo Ptuj, Dekane in nazadnje za velenjski Rudar.
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…