Po kar polletem prisilnem počitku zaradi korone, se na zelenice vrača dvanajst moštev 3 SNL vzhod. Tako kot ligo višje je tretjeligaše doletela podobna usoda. Na vzhodu bosta odigrana dva kroga, nato pa se bo prvih šest moštev borilo za drugoligaško vstopnico, druga šesterica (7.-12.) pa se bo borila za obstanek. Torej, do konca sezone je pred moštvi z vzhoda le še šest tekem.


Po uvodnih devetih krogih so v vodstvu nogometaši iz Slovenske Bistrice (NK Kety Emmi Bistrica), ki so ugnali vse nasprotnike.  S petimi točkami zaostanka so na drugem mestu lanskoletni drugoligaši NK Rogaška, ki jih vodi ptujski strateg Franci Fridl , na tretjem mestu pa so s 16 točkami kar štiri moštva (Cirkulane, Dravinja, Zreče, Dravinja). Štiri točke za omenjeno četverico je celjski Šampion, še dve manj imata moštvi Korotana in Podvincev. Šmarje, Videm in Dobrovce pa so moštva na dnu lestvice.

Videli smo kar nekaj sprememb (od sredine oktobra lani), ko je bil zadnji krog, in številna moštva so se okrepila. Denimo zelo ambiciozni Steklarji kot jim pravijo (NK Rogaška) je v svoje vrste zvabila kar pet nogometašev. Vrnil se je izjemni 23-letni vratar Filip Lojen, ki je jeseni branil barve Šmartnega, se hudo poškodoval in se sedaj znova vrača. Ob njem so novinci še napadalec Alen Ploj, ki je igral za avstrijski SAK Klagenfurt. 28-letni srbski branilec Marko Malešević je prišel iz drugoligaša Fužinar Vzajemci, ofenzivni vezist Alen Neskić je nazadnje igral za avstrijskega nižjeligaša SV Tondach Gleinstätten. Goran Čuček, ki bo prvega maja dopolnil 30 let igra na položaju branilca. Jeseni je bil član nižjeligaša naših južnih sosedov. Nekdanji slovenski prvoligaš NK Korotan Prevalje pa je pripeljal tri novince. Vedo, da se bodo borili za obstanek, a upajo, da s kančkom sreče pridejo med šesterico. Klemen Ofič je 24-letni vezist, ki je nazadnje igral v Avstriji. Svojo kariero pa je pričel v Dravogradu. Branilec Matic Pipuš šteje 24 let, prišel pa je iz Raven, kjer je v 2 SNL nastopal za Fužinar. Dvajsetletni vezist Ali Tabaković je prišel iz Ljubljane, kjer je v 3 SNL zahod nastopal za Svobodo. Velenjčan je karieri pričel pri klubu NK Rudar Velenje, ga nadaljeval pri Šmartnem ob Paki…

Pari 10.kroga, (3 SNL vzhod) sobota, 24.4.:

DRAVINJA – VIDEM 

DRAVOGRAD – ŠAMPION

ŠMARJE – CIRKULANE

BISTRICA – ROGAŠKA

ZREČE – DOBROVCE

KOROTAN – PODVINCI

V Slovenskih Konjicah se bosta srečali Dravinja, in gostje iz okolice Ptuja (ŠD Videm). Prvi so na tretjem mestu, rumeno-zeleni gostje pa zasedajo predzadnje mesto. V Dravogradu bomo videli dvoboj 4 in 7 ekipe lige. Celjski Šampion se ne bo predal, saj si želi ostati med šesterico, domačini pa se želijo približati vodilni dvojici. V Šmarjah pri Jelšah, ki se bodo krčevito borili za obstanek bodo gostovali nogometaši Cirkulan. Oranžno-črni iz okolice Ptuja imajo novega stratega. To je nekdanji nogometaš Drave Jure Arsič, to bo tretja trenerska postaja tega 39-letnega stratega. Doslej je vodil Markovce in Dravo Ptuj.

Trenerja Cirkulan, ki jih je prevzel malo pred koncem decembra 2020 smo povprašali o moštvu, naslednjem nasprotniku, okrepitvah in ciljih za to sezono in bodoče. Kader je pretežno mlad. Dva ali trije so izkušeni ostalo pa se bodo še kalili. So izjemno talentirani. Prevzel sem odlično izoblikovano ekipo z odličnimi rezultati v preteklih letih. Ekipo in klub poznam od prej, tako da težav s prilagajanjem ni bilo, malce nam je otežilo delo trenutno stanje, a smo nekako prebrodili ta čas. Menim, da smo dobro pripravljeni na pričetek nadaljevanja, ki smo si ga vsi tako zelo želeli. Okrepili smo se z 23-letnim vezistom Matevžem Kukovcem (žal je poškodovan in izgubljen za ta del)  in napadalcem Adrianom Bezjakom. Tekma v Šmarju bo za nas izjemnega pomena, saj želimo potrditi uvrstitev v ligo za prvaka. Čaka nas izjemno težko gostujoče srečanje s kvalitetnim nasprotnikom, ki nujno potrebuje točke.

Derbi kroga bosta v Slovenski Bistrici igrali Kety Emmi Bistrica in Rogaška. Dvoboj prvouvrščenih moštev…še neporaženo moštvo proti gostom, ki so bili lanski drugoligaš. Slednji so zelo ambiciozni. Na pripravljalni tekmi so pred tedni v Brežicah ugnali četrtouvrščenega drugoligaša s kar 3:1. Igrajo zelo čvrsto, nekako angleški stil. Medtem, ko so belo-rdeči domačini zelo prilagodljivi…

Zreče bodo doma gostile zadnjeuvrščene Dobrovce. Žogobrcarji, ki nastopajo v rumeno-modrih barvah in prihajajo iz okolice Maribora še niso vrgli puške v koruzo v boju za tretjeligaški obstoj tudi jeseni. Zrečani pa si želijo dobrega začetka spomladanskega dela, in si priigrati ligo za prvaka.

Športni park ugasle luči v Prevaljah je prizorišče, kjer bo domači Korotan na zadnji tekmi kroga (sobota 24.4. ob 18:00) gostil Podvince. Prekaljeni 58-letni strateg Korotana Bojan Kus s pomočnikom Previšićem in ostalimi v strokovnem vodstvu si želi vseh treh točk in preboja med šesterico. Zagotovo bomo priča izjemno zanimivi tekmi točkovno poravnanih ekip.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Zreče ostale brez trenerja

V tretji slovenski ligi vzhod letos drugo sezono zapored nastopa dvanajst moštev. Že devet…