Po tem, ko se bosta obe naši najboljši ligi začeli ta mesec, se bodo tretjeligaši predstavili prihodnji mesec. Tako so v ponedeljek, 12.7. začeli s pripravami na novo sezono tudi v oranžne barve oblečeni nogometaši Cirkulan. Svojo debitantsko (lansko) sezono je ta 28-letni klub iz okolice Ptuja odigral sanjsko. Najprej so konec maja letos prizadejali prvi poraz Bistričanom, ki so bili do tedaj edini slovenski klub v vseh ligah, ki niso poznali poraza. To pa je botrovalo, da so nato rdeči iz Slovenske Bistrice ostali brez drugoligaške vstopnice.


Na koncu so nogometaši Cirkulan osvojili tretje mesto v ligi, in to pod taktirko izjemnega stratega Jureta Arsiča. Ta 39-letni ptujski podjetnik je bil tudi sam nekdaj nogometaš Drave, Mure, Stojncev, Hajdine, Dravinje in tudi Cirkulan. Je trener z UEFA PRO licenco, ki je najvišja trenerska licenca. Pred prihodom na klop Cirkulan konec lanskega leta je vodil Dravo in Markovce.

Fantje se bodo pripravljali doma, odšla sta Matej Pal in Jaka Maček. 29-letni vezist Pal naj bi okrepil Hajdino, deset let mlajši Maček, ki je napadalec, ali napadalni vezist, pa ima ponudbo iz tujine, se pa pripravlja s Framom.

V klubu pa so pozdravili tri novince. Te so Daniel Ljubec, Luka Kirič in Staš Mlakar.

Ljubec je nekdanji nogometaš Drave in Aluminija, ki je nazadnje igral v Avstriji. 28-letnik igra kot desni bočni vezist. Tudi 26-letni Kirič je nekdanji nogometaš Drave in Aluminija, ki igra kot levi bočni vezist. Mlakar je desni bočni branilec, ki šteje 18 let, in je v preteklosti nosil dres Bistrice in nazadnje Aluminija. V prihajajoči sezoni bo imel status posojenega nogometaša Aluminija.

V pripravljalnem obdobju imajo v načrtu odigrati šest prijateljskih tekem. Prvo bodo odigrali s klubom NK Marjeta na Dravskem polju kot gostje pri tamkajšnjem klubu, ki nastopa v MNZ Maribor. To je klub, kjer je svoje prve korake naredil donedavni vratar Drave Marko Klasinc.

Pripravljalne tekme ŠD Cirkulane:

  • 17.7. (sobota ob 19:00) Cirkulane – MARJETA NDP
  • 21.7. (sreda) Cirkulane – ALUMINIJ U19
  • 24.7. (sobota) Cirkulane – DRAVA PTUJ
  • 27.7. (torek) Cirkulane – ALUMINIJ
  • 31.7. (sobota) Cirkulane – PODVINCI
  • 7.8. (sobota) Cirkulane – MALEČNIK

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…