NŠ Mura je na včerajšnji izredni skupščini dobila novo vodstvo. Dosedanji predsednik Tomislav Knez, ki je klub vodil vsega pol leta, je žezlo s sodelavci predal novemu vodstvu. Vlogo predsednika bo v bodoče opravljal Boris Cigüt, medtem ko lahko za gonilno silo sprememb označimo Roberta Kuzmiča. Novo vodstvo je v klub vstopilo z ambicioznimi načrti, delovanje kluba pa bo omogočal tudi ruski kapital.


To sicer ni naključje, saj Kuzmič že dolga leta službuje v Rusiji, kjer je direktor tamkajšnje izpostave Iskratela. “Staro legendarno Muro poznam že od malega in pred kratkim sem naključno izvedel, v kašnem stanju je Mura in da brez svežega kapitala prihodnosti za klub ni. Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure precej okrnjen. Predvsem pa so prikrajšani zvesti navijači in vsi ostali privrženci nogometa. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je poslovni partner nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega ruskih nogometnih klubov,” je po včerajšnji izvolitvi dejal Kuzmič, ob katerem bodo v Upravnem odboru sedeli še predsednik Boris Cigüt, podpredsednik Denis Rajbar ter Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič in Beno Štornik.

(Foto: Jure Banfi)
Vlogo športnega direktorja bo opravljal Mitja Mörec, ki pa ni edini stari obraz Mure. (Foto: Jure Banfi)

Kot smo že napovedali, bo vlogo športnega direktorja opravljal Mitja Mörec, v klub pa so se vrnili še nekateri nekdanji igralci, Leon Horvat in Damjan Ošlaj bosta kot trenerja delovala v mlajših selekcijah, ustanovljena pa je bila tudi veteranska selekcija. Novo vodstvo želi, da bi klub že po koncu prihajajoče sezone napadel 2. SNL, v roku treh let se želijo črno-beli vrniti med prvoligaše, v petih letih pa še v Evropo. Postavljena je tudi petletna strategija mladinskih selekcij, kjer želijo v prihodnosti vzpostaviti nogometno akademijo z vsaj 300 mladimi nogometaši. Še prej bo potrebno sanirati trenutno finančno stanje društva, saj je le-to po besedah Kuzmiča precej slabo. Po do sedaj zbranih podatkih se je dolg od januarja letos zgolj zviševal, poslovne obveznosti pa do sedaj zbranih podatkih znašajo med 30 in 40 tisoč evri. Tako bo novo vodstvo že v kratkem pripravilo sanacijski načrt, ena od rešitev pa naj bi bila tudi obročno odplačevanje dolgov.

Čeprav so v javnosti že zakrožile številke o višini letnega proračuna, številk včeraj niso razkrili, je pa Kuzmič dejal, da so dogovorjeni za skupen vložek tako s slovenske, kot z ruske strani, obenem pa so bili k sodelovanju povabljeni še njegovi partnerji iz Slovenije. Vložek v sezono 2015/16 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva, kar bo osnova za uspešno nadaljevanje in doseganje ciljev ter posledično uresničitev že omenjene petletne strategije.

Člansko moštvo, ki ga bo tudi v prihodnje vodil Feri Cifer, so zapustili Rajko Vičić, Luka Madon (Bakovci), Ivo Balažic (Odranci), Erik Hozjan (Avstrija), Rok Malačič (posojen v Čardo) in Mišel Korpič (posojen v Bakovce). Nove okrepitve so Tadej Cipot (Rakičan), Denis Potrč (Tromejnik), Rok Kotnik (Donji Koncovčak – Hrvaška), Niki Slana (Ljutomer), Mihael Karas (Rakičan) in Goran Šnepf (Križevci), s tem pa seznam novincev verjetno še ni zaključen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…