Prejle smo predstavili pričakovanja v beltinskem taboru, sedaj so na vrsti še gostitelji sosedskega derbija. Odranci so imeli prvo zaključno žogico za potrditev naslova prvaka 3. SNL vzhod že minulo nedeljo, a je četa trenerja Marjana Rajbarja Grad zapuščala s prazno točkovno malho, zaradi česar bo vprašanje o prvaku odločil jutrišnji derbi z Beltinci.


Ni potrebno posebej poudarjati, da se bo v Lipi zbralo veliko število ljubiteljev, zato gre pričakovati pravi praznik prekmurskega nogometa. Beltinci in Odranci se lahko pohvalita z odlično gledanostjo, ker gre za za zadnjo tekmo sezone in odločitev o prvaku, pa bo jutrišnji dvoboj verjetno pritegnil še kakšnega gledalca več, kar bo derbiju dalo še večji čar. “Derbi z Beltinci bo zagotovo tudi tokrat nekaj posebnega, saj navijači enih drugih pred jutrišnjim obračunom ustvarjajo pravo evforijo, kar si vsi ti navijači tudi zaslužijo. Privrženci obeh klubov si lepšega zaključka sezone ne bi mogli želeti,” je za naš in vaš portal uvodoma dejal Roman Gostan, s 33 leti najizkušenejši član odranske zasedbe. Tudi nasploh je odranska enajsterica precej izkušenejša od beltinške, vendar se lahko obe ekipi pohvalita z igralci, ki so se v preteklosti podili tudi na prvoligaških zelenicah. Pri Beltincih so to Dejan Nemec, Leon Sreš, David Adjei in Tadej Apatič, ki pa zaradi izključitve v tekmi s Čardo jutri nima pravice nastopa, medtem ko se lahko v domači zasedbi ob Gostanu s prvoligaškimi izkušnjami pohvalijo še Aleksander Jerebic, Bojan Matjašec, Patrik Raduha in tudi Mitja Botjak.

Sosedski obračuni Odrancev in Beltincev so v preteklosti ponavadi postregli tudi z veliko mero zanimivosti in napetosti, ponavadi pa so v živčnih dvobojih krajšo potegnili prav Beltinčani, saj v zadnjih treh sezonah, odkar znova nastopajo v tretjeligaški konkurenci, sosedov še niso uspeli premagati. Dvakrat sta se tekmeca razšla z remijem, trikrat pa so slavili Odranci, nazadnje jeseni, ko so v gosteh zmagali z 2:4. A izkušeni Gostan se na to ne ozira kaj preveč: “Beltinci nas v zadnjih treh sezonah res še niso uspeli premagati, toda vsaka tekma je poglavje zase in tudi tokrat bomo naredili vse, da bo tradicija ostala na naši strani. V tekmo bomo krenili kot na vse ostale, na zmago!”

"Naredili bomo vse, da bo tradicija ostala na naši strani." (Foto: Mario Horvat)
“Naredili bomo vse, da bo tradicija ostala na naši strani.” (Foto: Mario Horvat)

“Z nasprotnikom se ne obremenjujemo! Podobno kot vsako drugo tekmo, bomo tudi proti Beltincem krenili na zmago. Kot ekipa razmišljamo le na najboljše. Vse naše navijače vabim na tekmo življenja, da nas pridejo bodrit, saj so oni tisti, za katere se igra nogomet. Pričakujem odlično vzdušje in obljubljam borbo do zadnjega atoma moči! Nočemo razočarati naših zvestih privržencev,” pred jutrišnjo tekmo obljublja že omenjeni Patrik Raduha. Kapetan Odrancev, je bil tri sezone tudi član lendavske Nafte, v dresu katere je zbral 38 prvoligaških nastopov, pravi, da s soigralci ne bodo preračunljivi, čeprav Odrancem za naslov zadostuje tudi točka.

Čeprav Odranci svojih tekem zaradi obnove igrišča ne morejo gostiti na domači zelenici, vendar Raduha poudarja, da se tudi v Lipi počutijo kot doma: “Pričakujem težko tekmo, v kateri bo odločala dnevna forma in boljši živci. Igramo doma, našem igrišču v Lipi, kjer se počutimo kot, da igramo v Odrancih, zato s tem ne bo težav. Tudi motivacije nam ne bo manjkalo!” še dodaja 25-letni nogometaš, sicer tudi starejši brat Florijana Raduhe, prvega vratarja Odrancev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…