Sosedski derbi je kljub temu, da je bil zaradi obnove odranskega igrišča odigran v sosednji Lipi, upravičil svoj naziv. V Lipi se je zbralo več kot tisoč gledalcev, po nekaterih podatkih si je obračun ogledalo kar 1500 ljudi, ki pa so imeli kaj videti. V odprtem dvoboju je namreč padlo kar deset zadetkov, šest v mreži Beltincev, naslov prvaka 3. SNL vzhod pa so tako proslavili nogometaši in privrženci Odrancev.


3. SNL vzhod – 26. krog. Sodnik: Miran Bukovec.
Lipa: Igrišče v Lipi, 1200 gledalcev.
ODRANCI 6:4 LUŠT BELTINCI
Arsič (6′), Gostan (14′, 71′), Murat (22′), Raduha (31′), Horvat (80′); Tkalec (17′, 85′), Raduha (46′ ag), Vogrinec (57′)
Odranci: F. Raduha, Jerebic, Gregorec, Matjašec, Arsič, Balažic, Gostan, Žnidarič, Botjak, Murat, Raduha. Trener: Marjan Rajbar.
Lušt Beltinci: Nemec, Pavel, Smej, Horvat, Sreš, Hartman, Smodiš, Tkalec, Vogrinec, Maroša, Slavič. Trener: Štefan Škaper.

Domači bi obračun težko odprli bolje, saj so beltinsko mrežo načeli že v šesti minuti. Hitronogi Aljoša Gregorec je dobrih 20 metrov od gola izsilil prekršek, žogo si je namestil Jure Arsič in s pomočjo desne vratnice neubranljivo zadel v bližnji kot gostujočih vrat. Dejan Nemec je bil brez moči. Že v 14. minuti je domača četa podvojila prednost, po odličnem predložku v uvodu srečanja izjemno razpoloženega Gregorca je z glavo zadel od gostujočih branilcev pozabljeni Roman Gostan. Beltinčani se niso predali in vsega tri minute po drugem zadetku Odrancev uspeli znižati zaostanek. Po kotu se je v gneči pred odranskim golom najbolje znašel Jernej Tkalec in poskrbel za veselje beltinskih privržencev. A veselje Beltinčanov je bilo kratkotrajno, saj so Odranci v 22. minuti vodili že s 3:1. Prosti strel tik ob levem robu igrišča je izvedel Bojan Matjašec, v kazenskem prostoru Beltincev pa je najvišje skočil Matej Murat in s hrbtom proti golu mojstrsko povišal prednost Odrancev. Zdelo se je, da so Beltinci že pokopani, saj je zaostanek gostov v 31. minuti povišal še domači kapetan Patrik Raduha, ki je izkoristil globinsko podajo in zadel za 4:1. Zdelo se je, da je sosedski derbi že odločen. A to je bil račun brez krčmarja.

Gostujoči strateg Štefan Škaper, nekdaj odličen golgeter, je svojim varovancem med polčasom očitno vlil dodatne energije, saj so Beltinci v drugi polčas krenili izjemno poletno in energično, Odranci pa so bili v nasprotju s prvim polčasom povsem nevidni, varovanci domačega stratega Rajbarja pa so si za nameček privoščili še nekaj nepotrebnih napak. Tako so Beltinci zadeli že v prvi minuti nadaljevanja, z desne strani kazenskega prostora je sprožil Denis Vogrinec, Patrik Raduha pa je žogo preusmeril v lastno mrežo. V 55. minuti je imel visokorasli Hartman idealno priložnost za priključek na gol zaostanka, a je po strelu z bližine z glavo meril preko vrat. Zato pa je bil dve minuti zatem natančnejši Vogrinec, ki je znova sprožil z desne strani kazenskega prostora, potem ko je izkoristil obotavljanje domačih branilcev in zdelo se je, da bodo gledalci spremljali napeto zadnjo tretjino srečanja. Po nekaj minutah je domače živce ohladil Roman Gostan, ki se je v 70. minuti veselil še drugega zadetka na tekmi, srečanje pa je bilo odločeno deset minut pred koncem, ko so domači nogometaši izpeljali najlepšo akcijo na tekmi. Gregorec je z lepo podajo na levi strani igrišča zaposlil Mitjo Botjaka, ki je krenil v prodor, nato pa na nasprotni strani kazenskega prostora zaposlil rezervista Patrika Horvata, ki je neubranljivo zadel v bližnji kot gostujočega gola. Obračun je bil odločen, Tkalec je ravno tako z drugim zadetkom na tekmi, skupno jih je v sezoni dosegel kar 37, poskrbel le še za kozmetični popravek rezultata. Zmaga Odrancev s 6:4 in slavje naslova prvakov.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Hude pritožbe na račun novega drugoligaša

Po poročanju Ekipe so se na srečanju, ki je odločalo za preboj v drugoligaško tekmovanje, …