Beltinci so naskok na vrh lestvice 3. SNL vzhod napovedali že pred minulo sezono. Načrte so jim preprečili sosedje iz Odrancev, ki so tudi po zadnjem krogu, ko so v Lipi v sosedskem derbiju z zmago 6:4 zadržali vodstvo na ligaški lestvici in si z naslovom prvaka priigrali kvalifikacije za popolnitev 2. SNL.


Odrancem kljub drami na povratni tekmi, ko so že v prvem polčasu izničili prednost ptujske Drave, ni uspelo priti do drugoligaškega staža, zato bodo prekmurski ljubitelji nogometa tudi v prihodnji sezoni spremljali sosedski derbi. V Beltincih pospešeno delajo na sestavi moštva, s pripravami pa bodo pričeli že čez dober teden, v petek, 10. julija. Jasno je, da v prihodnji sezoni rumeno-modrega dresa ne bo nosil Leon Sreš, ki je podobno kot starejši brat Dejan, ki je Beltince zapustil pozimi, odšel v Avstrijo. Nekdanji član Mure in Zavrča bo v novi sezoni igral za SU Straden. Začasno je z igranjem zaradi študentske izmenjave v tujini prenehal Jernej Slavič, vodstvo kluba se je za sodelovanje zahvalilo Matjažu Vöröšu, Niko Smej pa je nogometne čevlje obesil na klin.

Leon Sreš zapušča beltinške vrste, nogometno pot bo nadaljeval v Avstriji. (Foto: Jure Banfi)
Leon Sreš zapušča beltinške vrste, nogometno pot bo nadaljeval v Avstriji. (Foto: Jure Banfi)

Denisa Vöröša, ki bo zaradi okrevanje po poškodbi križnih vezi izpustil praktično celotno sezono, bo v golu zamenjal izkušeni Stanislav Kuzma. Izkušeni, že 38-letni vratar, je bil nazadnje član avstrijskega Klöcha, kariero pa je pričel prav v Beltincih. Kasneje je v Sloveniji branil še vrata Korotana, Maribora in Nafte, dokazoval se je tudi na Cipru in Ferskih otokih, v Sloveniji pa je bil nazadnje član Ljutomera. Iz že omenjenega Klöcha se je v Beltince preselil še en izkušeni nogometaš, Goran Šnajder. Gre za 28-letnega vezista, nekdanjega člana Mura, Zavrča in Ljutomera. Beltinčani so na svoji spletni strani sicer zapisali, da so sredino igrišča okrepili še z enim bivšim članom Ljutomera, Dejanom Žnidaričem, a nam iz vodstva Odrancev sporočili, da vezist ostaja v odranskih vrstah.

Ob tem obstaja tudi možnost, da bo četo trenerja Štefana Škaperja zapustil tudi Tadej Apatič, ki išče klub v tujini, pred tedni pa se je že dokazoval pri Interju iz Zaprešića. Cilj kluba je boj za vrh lestvice, so sporočili iz beltinških vrst.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…