V prvoligaški konkurenci smo v dosedanjem delu sezone videli že štiri trenerske rošade. Po novih močeh so posegli pri Celju, Kopru, Mariboru in Zavrču, trenerske menjave pa se dogajajo tudi v 2. SNL. Že v minulem tednu smo kot prvi pisali o tem, da je Franc Fridl zapustil klop ptujske Drave, brez trenerjev pa sta ostala tudi Tolmin in Zarica.


“Lepo je bilo sodelovati s trenerjem Zupančičem in še zdaleč ni rečeno, da sodelovanja z njim v prihodnje ne bo. Odnos s strani kluba do prvega trenerja in obratno, je bil vseskozi na visoki ravni. Korekten in usmerjen v iskanje najboljših rešitev. Ta trenutek je prekinitev sodelovanja najboljša rešitev za klub in moštvo, ki potrebuje spremembe. Te so tudi sicer naša stalna sopotnica in dobro je ,da jih znamo sprejemati,” je za klubsko spletno stran dejal predsednik kranjskega drugoligaša Miro Vodan. Nekoliko drugačno verzijo zgodbe pa je našemu in vašemu portalu namenil Janez Zupančič, zdaj že nekdanji trener Zarice, ki pravi, da ni šlo za sporazumno prekinitev sodelovanja, temveč njegov nepreklicni odstop. “Razlogov je mnogo in niso samo od včeraj, ampak se vlečejo že kar daljše obdobje. Moj odstop je v tem trenutku res najboljša odločitev, kajti preveč se je dogajalo v ozadju in je preveč vplivalo na vsebino ter intenzivnost vadbe in medsebojne odnose. To seveda ni povezano z vsemi akterji (igralci), vendar pa je bilo v končni fazi odločilno,” je za SNPortal dejal nekdanji selektor mladinske izbrane vrste in v nadaljevanju še pristavil: “Preveč energije je šlo v napačno smer in zato je bila to moja edina logična odločitev, ki bi jo moral sprejeti že s končanimi kvalifikacijami za vstop v drugo ligo. Kljub vsemu pa je bilo moje obdobje v Zarici prežeto pretežno z uspehi, od možnega izpada iz tretje lige, ob prevzemu moštva, do napredovanja v drugo ligo in dvakratne uvrstitve med šestnajst najboljših v Pokalu Slovenije. Ta pozitivni trend, je bistvo vsega, zato smo na igrišču. Ko pa prevladajo druge zadeve, se je bolje umakniti. Dovolj dolgo sem že v nogometu in res je bilo dovolj tudi v Zarici.”

Kdo bo Zarico vodil v jutrišnji tekmi z Dravo, za zdaj še ni znano. So pa novega trenerja v teh dneh dobili tudi Tolminci, saj je klop trenutno zadnjeuvrščenega drugoligaša po osmih sezonah zapustil David Kanalec, ki je tako kot Zupančič odstopil s položaja trenerja. Je pa vodstvo kluba s severa Primorske že našlo novo rešitev, saj je dolgoletnega trenerja zamenjal Borut Jermol, sicer tudi član trinajstčlanskega upravnega odbora kluba. Jermola, sicer nekdanji igralec Tolmina, v soboto čaka debi na Gorenjskem, prav pri Zarici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

S pripravami začeli tudi v Lendavi

Poletnega premora je konec tudi v Lendavi, saj je tamkajšnji drugoligaš začel s pripravami…