V Kranju se lahko v letošnji sezoni drugoligaškega tekmovanja pohvalijo s kar dvema kluboma. Potem ko se Triglavu v minuli sezoni ni uspelo vrniti med prvoligaše, se mu je po slavju v dodatnih kvalifikacij pridružila Zarica. Oba kranjska kluba se lahko po osmih krogih pohvalita z dvanajstimi točkami.


Zarica je kar devet od dvanajstih točk osvojila na domači zelenici Športnega parka Zarica, kjer rdeči vragi v novi sezoni v petih tekmah še niso izgubili. Nazadnje je v Kranju v obračunu klubov z novima trenerjema, Zarico je po odhodu Janeza Zupančiča prevzel Matjaž Florjančič, klonil še Tolmin, kot so sporočili iz kranjskega drugoligaša, pa je bila peta tekma v Športnem parku Zarica tudi zadnja zares domača. V začetku tega tedna so namreč osrednje igrišče Športnega parka zasedli možje, ki bodo poskrbeli za sanacijo travnate površine, ki je ob vsakem močnejšem deževju povzročalo obilo težav za izpeljavo nogometnih tekem. Igrišče namreč nima urejenega sistema odvodnjavanja, t.i. drenaže, kar se bo uredilo s tokratnim posegom, ki pa bo nogometaše Zarice za dobro leto oddaljil od domačega igrišča. “Razvoj Športnega parka Zarica in treh nogometnih igrišč, ki so umeščena v njem, je vseskozi sledil pred leti sprejeti viziji s strani vodstva nogometnega kluba in lokalne skupnosti. Gradnje so potekale načrtno in so si sledile postopoma, seveda v okviru razpoložljivih sredstev. Prišli smo do točke, ki smo jo dolgo čakali. Centralno igrišče bo obnovljeno, uspeli smo pridobiti sredstva, ki zagotavljajo izgradnjo drenažnega sistema in s tem se bo zaprlo to zares nevralgično poglavje, ki so ga povzročale padavine,” je za klubsko spletno stran dejal Miro Vodan, predsednik kluba.

Zarica bo svoje tekme v nadaljevanju sezone gostila na igrišču Športnega centra Stanko Mlakar, kjer igra tudi Triglav. Prvič ga bodo varovanci trenerja Florjančiča preizkusili v desetem krogu, ko pa bodo gostje mestnega rivala Triglava

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Velenjčani članskemu moštvu priključili številne doma vzgojene nogometaše

Pri velenjskemu Rudarju so začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bodo še drugo leto…