Krško

1 ‐ 0

Aluminij

30.05.2015 17:00
StadionKrško: Stadion Matije Gubca
Glavni sodnikAndrej Žnidaršič
Gledalci1600
David Bučar (93.)

KRŠKO
[team1]

ALUMINIJ
[team2]

Predzadnji majski dan leta 2015 bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Krškega in posavskega nogometa. Krčani so se po zadnjem žvižgu sodnika Andreja Žnidaršiča veselili največjega uspeha v 93-letni zgodovini kluba. Zanimivo, edini in hkrati tudi odločilni zadetek je padel v 93. minuti, ko je z bližine zadel rezervist David Bučar, mobilizacija navijačev, igralcev in strokovnega vodstva ter upravnega odbora kluba pa je tako več kot le uspela, saj si je derbi zadnjega kroga letošnje sezone ogledalo kar 1600 gledalcev, med njimi tudi dva avtobusa gostujočih navijačev in nekaj skavtov iz tujine.


Foto: Mirsad K. Čavalić
Foto: Mirsad K. Čavalić

To je bila 324. tekma Krškega v 2. SNL in 34. proti Kidričanom, ki so bili v medsebojnih tekmah uspešnejši, saj so jih do včerajšnje tekme dobili 14, Krško pa se je veselilo sedmih zmag, medtem ko sta se tekmeca osemkrat razšla z remijem. Kot smo nekajkrat poudarili že pred tekmo, razplet 2. SNL že dolgo ni bil tako zanimiv kot v letošnji sezoni. Kidričani so v obračun na zelenici Stadiona Matije Gubca krenili z dvema točkama prednosti pred Krškim in štirimi pred Dobom, zato jim je za ohranitev prvega mesta zadostoval tudi remi. Tudi vreme je bilo primerno nogometnemu prazniku, ob soparnem vremenu pa so temperaturo številnim gledalcem dvigovala tudi sodniška ekipa, ki ji je poveljeval Andrej Žnidaršič, slednji je sicer posegel po šestih rumenih kartonih, štirikrat so bili opozorjeni domači, ki so trikrat porumeneli že v prvem polčasu.

Foto: Mirsad K. Čavalić
Foto: Mirsad K. Čavalić

Krško je bilo skozi celotno srečanje podjetnejše, z izjemo zadetka pa si je najlepšo priložnost na tekmi pripravilo v 48. minuti, ko se je po strelu Mihe Drnovška zatresel prečnik gostujočih vrat. Nekaj polpriložnosti so imeli tudi gostje, ki so se osredotočili predvsem na hitre protinapade, a so jih zeleni uspeli ukrotiti. Ko je že vse kazalo na razplet brez zadetkov, ki bi na vrhu lestvice obdržal Kidričane, je sledil je podaljšek in v sklopu tega 93. minuta. Jure Petric je poslal dolgo podajo v kazenski prostor Aluminija, kjer Luka Štefanac ni najbolje streljal z glavo, zato pa je akcijo pozorno spremljal David Bučar in ob desni vratnici žogo z bližine potisnil v gostujočo mrežo. Zadetek si lahko ogledate na tej povezavi. Bučar, ki se je veselil četrtega zadetka v dresu Krškega, je poskrbel za eksplozijo radosti med domačimi gledalci, ki so zgodovinsko zmago proslavljali še dolgo v noč.

Posebne čestitke si zasluži tudi navijaška skupina Nuclear Power Boys, ki je skozi celoten obračun odlično vodila bučno navijanje celotne tribune.

Tribuna je bila napolnjena skoraj do zadnjega kotička. (Foto: T.M.)
Tribuna je bila napolnjena skoraj do zadnjega kotička. (Foto: T.M.)

VIDEO: Boštjan Colarič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

En komentar

  1. Lackovič

    31. 5. 2015 na 20:04

    pa čuješ enga maliga na 2:07 ”z Mariborom bomo špilali, je je je” 😀

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Lendavi pričeli z gradnjo nogometne akademije

V Lendavi so po nekaj letih obljub vendarle pričeli z gradnjo težko pričakovane nogometne …