Zavzeto se na začetek nove sezone pripravljajo tudi drugoligaši. Včeraj popoldne so bili na delu kar štirje, pripravljalna srečanja so se igrala v Kranju, Kidričevem in Rogozi.


V Rogozi so gostovali igralci Veržeja, ki so se pomerili z okrepljeno zasedbo Maribora B, saj je trener Marko Lešnik priložnost za igro ponudil tudi Željku Filipoviću, Damjanu Boharju in novincu Abelu Gigliju. Mariborčani so imeli že v prvem polčasu priložnost, da preidejo v vodstvo, a se je prleški vratar Matej Andrejč izkazal z obrambama kar dveh enajstmetrovk, obakrat je prebral namero Dina Hotića. Vijolice so do zmage prišle v drugem polčasu, ko sta veržejsko mrežo zatresla Damjan Vuklišević in Dejan Vokić.

V Kranju, na rezervnem igrišču Športnega parka Zarica, se je istoimenski drugoligaš pomeril z Roltek Dobom. Gorenjci so se po novogoriškem skalpu veselili še ene zmage. Potem ko se mreži v prvem polčasu nista zatresli, domači kapetan Dejan Robnik je zadel okvir vrat, sta za zmago z 2:1 v nadaljevanju zadela Blaž Šujica in David Frelih, medtem ko so Dobljani preko Gašperja Repnika izenačili z uspešno izvedeno enajstmetrovko.

Aluminij se je po Partizanu pomeril še z enim uglednim nasprotnikom. Kidričani so se pomerili z moskovskim Dinamom, a z drugo ekipo, s katero so se varovanci trenerja Damjana Romiha razšli z remijem. Kidričani so z zadetkom Lovra Bizjaka povedli v 18. minuti, ko so imeli zaradi poškodbe enega od Rusov igralca več, Moskovčani pa so izenačili štiri minute pred iztekom rednega dela srečanja.

MARIBOR B 2:0 FARMTECH VERŽEJ
Vuklišević, Vokić
ZARICA KRANJ 2:1 ROLTEK DOB
Šujica, Frelih; Repnik (pen)
ALUMINIJ 1:1 DINAMO MOSKVA B
Bizjak; Altunin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Karanović iz Beltincev v Krško

Potem, ko so pri drugoligašu iz Beltincev oznanili odhod stratega Karanovića, in ustoličil…