Včeraj so s kadrovanjem zaključili tudi drugoligaši. Precej sprememb sta pred drugim delom sezone doživeli zasedbi Veržeja in novomeške Krke, ki se v pomladanske boje podajata z nekaj odmevnimi okrepitvami.

Kot smo razkrili že včeraj popoldne, bo dres prleškega drugoligaša v nadaljevanju sezone nosil Amir Dervišević, ki že od poletja naprej ni v načrtih mariborskega kluba, v Veržeju pa bo do konca sezone igral kot posojeni nogometaš vijoličastih. Štajerci so na kaljenje v Prlekijo poslali še dva nogometaša, ob Bianu Paulu Šauperlu, ki je v preteklosti že nosil veržejski dres in je skupaj z Derviševićem pričel tudi včerajšnjo tekmo z Muro, se je moštvu trenerja Marka Lešnika pridružil tudi Dejan Vokić. Že pred časom smo pri SNPortalu potrdili prestop Luke Ciglariča, nekdanjega upa Mure, ki je jeseni v 3. SNL igral za Ljutomer, novince pa predstavljajo še Mihael Karlovčec, Denis Žigert, ki je prav tako igral za Ljutomer, ter vratarja Mario Posavec (Varaždin) in Damjan Klemenčič (Grad). Po poškodbi se na igrišča vrača Žan Kavaš.

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Med tekmovalnim premorom so kadrovali tudi v novomeški Krki. Že pred dnevi smo pisali, da bo lahko novomeški strateg Iztok Kapušin v nadaljevanju sezone računal na kar tri nekdanje nogometaše Krškega. Nekdanjemu kapetanu Mihi Drnovšku sta na Portoval sledila še Žiga Jurečič in Tim Čeh. Po slovesu Tomasa Vukadina, Karla Ivančića, Marka Brekala, Jana Novaka in Davida Tijanića so Dolenjci vnovič pogledali tudi k južnim sosedom, saj se je ob Maksu Slunjskemu v Novo mesto preselil tudi nogometaš zvenečega priimka. Matija Soldo je starejši od dveh sinov Zvonimirja Solda, ki pa vsaj za zdaj ni šel po stopinjah nekdanjega hrvaškega reprezentanta in dolgoletnega člana Stuttgarta, saj v prvi hrvaški ligi še nima nastopa, v drugi ligi pa je za zaprešićki Inter odigral dve tekmi.

Novomeščani so že pred dnevi registrirali tudi japonskega bočnega branilca Mikija Takešija, konkurenco v dolenjski zasedbi pa so okrepili še Čvokić in Novak, nekdanja člana Izole, ter Kočevar. Slednji je bil v preteklosti že član Krke, nazadnje pa je igral za tretjeligaško Kolpo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dejan Grabič: »Umetniški vtis je nepomemben«

Nogometaši ljubljanskega Brava so pretekli vikend prišli še do druge spomladanske zmage s …