Kranjski Triglav je v tednih pred začetkom nove sezone, ta se bo v 2. SNL uradno sicer pričela šele 9. avgusta, znova najbolj dejaven klub. Varovanci trenerja Siniše Brkića so v dosedanjem poteku priprav odigrali že tri pripravljalne tekme, pomerili so se z Rijeko, Gorico in Olimpijo.


Medtem ko so bili Rečani in Ljubljančani premočni, so Kranjčani z Goričani remizirali, v prihodnjih tednih pa bodo Gorenjci odigrali še nekaj zanimivih obračunov. Najbolj zanimiv se bo 17. julija odvil v sosednji Italiji, saj se bo Triglav v sklopu krajših priprav v Trentinu pomeril z italijanskim prvoligašem Sampdorio, ki se bo v bližnjem centru Pinzolo ravno tako pripravljala na novo sezono. Še prej se bodo Kranjčani pomerili z ukrajinskim Karpatyjem in Domžalam, po vrnitvi iz Italije pa še z Radomljami, ki bodo v letošnji sezoni konkurent Triglava v 2. SNL.

Ob tem velja še omeniti, da so se Kranjčani po Siniši Borenoviću za sodelovanje dogovorili še z drugim novincem. Član Triglava bo v prihodnji sezoni tudi Žiga Verbič, ki je spomladi blestel v dresu tretjeligaške Ilirije: “Triglav je vsekakor še vedno atraktiven in spoštovan klub, od koder se nogometaš lahko prebije na najvišjo sceno. Tudi zaradi tega sem izbral bordo-bele. Iliriji sem hvaležen za vse kar mi je ponudila, tam sem se dokazal, a dejstvo je, da tretja liga po kakovosti ni niti blizu drugi. Morda bom tu eno sezono, morda pet, kdo bi vedel kaj prinese prihodnost,” je za klubsko spletno stran priznal leta 1992 rojeni ofenzivni vezist.

Seznam pripravljalnih tekem:
TRIGLAV – KARPATY LVOV (8. julij)
TRIGLAV – DOMŽALE (11. julij)
SAMPDORIA – TRIGLAV (17. julij)
TRIGLAV – KALCER RADOMLJE (18. julij)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brežičani sestavljajo igralski mozaik

V Brežicah počasi nastaja ekipa, ki bo tudi v prihodnji sezoni nastopala v 2. SNL. Iz NK B…