Že včeraj smo pisali, da so Dobljani dobili še tretjega stratega v letošnji sezoni, saj je Dušana Smolnikarja nasledil Primož Jelen. Z novim trenerjem pa bodo v spomladanski del prvenstva krenili tudi zadnjeuvrščeni Šmarčani.


Prenovljeno in močno pomlajeno zasedbo Šmartnega je jeseni vodil nekdanji golgeter prvoligaških zelenic Oskar Drobne, ki pa najmlajšega moštva lige ni uspel popeljati do česar več kot sedmih točk. Šmarčani tako trdno zasedajo zadnje, deseto mesto lestvice, s šestimi točkami zaostanka za predzadnjim Šenčurjem. Spomladi pa bodo skušali do obstanka priti z novim trenerjem, Oskar Drobne se je namreč že sredi decembra za sodelovanje dogovoril z rogaškim Mons Claudiusom, ki nastopa v 3. SNL zahod, vodstvo Šmartnega pa se je za sodelovanje dogovorilo s Simonom Oblakom. 47-letni trener je v preteklosti že deloval v klubu, do poletja je vodil mladinsko selekcijo, jeseni pa je vodil kadetsko ekipo velenjskega Rudarja, ki je na zimski premor odšla kot štirinajsta ekipa lige.

Oblak je sicer v preteklosti v prvoligaški konkurenci igral ravno za knape, v dresu katerih je v šestih sezonah odigral 156 tekem in kot bočni branilec dosegel tudi dva zadetka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja prvoligaša v boj za točke na Portovalu

Prvo tekmo drugega kroga bosta na stadionu Portoval v Novem mestu odigrali moštvi Krke in …