Slovenski prvoligaši so zaradi reprezentančnega premora minuli vikend počivali in se pripravljali na zadnje tri ligaške preizkušnje jesenskega dela tekmovanja. Zadnji jesenski krog pa so v soboto in nedeljo odigrali v 2. SNL, kjer je največ pozornosti pritegnil obračun Triglava in Doba, pred sezono dveh najresnejših pretendentov za naslov prvaka.


Obračun so z zadetkom Dejana Gerića dobili Kranjčani, ki so tako prekinili odličen niz Dobljanov, ki so nazadnje izgubili v sedmem krogu, ravno proti Gorenjcem, ki so z osmo zmago sezono popravili vtis z minulih tednov, ko so z izjemo tekme s Tolminom zapadli v nekakšen niz remijev. Kranjčani so jesen končali na drugem mestu, z dvema točkama zaostanka za vodilnimi Krčani, ki pa jih čaka še zaostalo srečanje z Šenčurjani. Domači strateg Siniša Brkić je bil po tekmi zadovoljen s predstavo obeh ekip, ki sta po njegovem mnenju odigrali pravo prvoligaško tekmo: “Sploh v prvem polčasu smo igrali dobro, tekmo smo imeli pod kontrolo. Tu se je pokazalo, koliko nam pomenijo izkušnje v obliki Vlada Šmita, Alena Krciča in ostalih. V drugem delu pa smo videli noro tekmo, veliko je bilo tempa, na trenutke pa je bilo vse skupaj dokaj ostro. Na vsak način je bila to prava prvoligaška tekma, to lahko mirno rečem, vse pohvale pa gredo fantom za krvavo priborjeno zmago.”

Nogometaši so upravičili naziv obračuna kroga, sodnik Mihael Antič je v ostri borbi skupno pokazal kar enajst rumenih in dva rdeča kartona, nekatere sodniške odločitve pa so zmotile tudi kranjskega trenerja, ki je v izjavi za klubsko spletno stran še poudaril, da njegovi nogometaši na igrišču niso zato, da bi se pretepali: “Tekma je na nekaterih točkah postajala nervozna in precej na robu incidenta, morda so k temu največ pripomogle določene sodniške odločitve. Znašli smo se v številčnem zaostanku, na kar smo s homogeno in organizirano igro znali dovolj dobro odgovoriti. Vendarle na igrišču nismo zato, da bi se pretepali, tekmeca najbolje kaznuješ z zadetki in zmago. Zato še enkrat več čestitam fantom in mirni gremo lahko na počitek.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Biljah pred začetkom sezone predstavili še dve okrepitvi

Nogometno društvo Bilje je pred kratkim sporočilo, da sta del moštva postala še dva nogome…