Kranjski Triglav je bil v minuli sezoni 2. SNL največje razočaranje tekmovanja. Kranjčani so sezono sklenili šele na šestem mestu lestvice, potem ko so dolgo časa veljali za prvega favorita lige. Kljub sezoni polni razočaranj bo Triglav tudi v novi sezoni vodil Siniša Brkić, ki je svoje varovance prvič zbral že v nedeljo popoldne.


Lani so Kranjčani napovedovali ekspresno vrnitev med prvoligaše, kar pa se na koncu ni zgodilo, pred novo sezono pa Brkić napoveduje, da vrnitev med prvoligaše ne bo osrednji cilj sezone. “V tej sezoni nikakor ne bomo govorili o uvrstitvi v Prvo ligo kot o glavnem cilju. Naj se z imperativom Prve lige ubadajo pri ostalih klubih, nam to ne pade na pamet. Naša agenda je afirmirati Triglavove mladeniče, ki so priložnost že dobivali v minuli sezoni in so dokazali, da se lahko kosajo v članski konkurenci. Če pa bo vse skupaj dovolj za vrh, pa še toliko bolje,” je za klubsko spletno stran dejal trener, ki se je na klop Triglava vrnil sredi predlanske sezone, ko pa Kranjčanov ni uspel zadržati med prvoligaši. Na uvodnem treningu je pod vodstvom Brkića treniralo tudi precej mladih upov, ki bodo v prihajajoči sezoni dobili še več priložnosti kot v minuli: “Po izpadu iz Prve lige, smo si zadali triletni načrt. Prva sezona je bila težka, a nadaljujemo z zastavljenim. Brez dvoma je načrt v tretji sezoni priti nazaj med elito. Letos bomo ekipo stabilizirali, naredili moštvo za daljše obdobje, Triglav ima to prednost, da se vselej lahko zanese na svojo mladinsko šolo. Nekateri naši fantje imajo 18, 19 let, pa so odigrali že 60, 70 prvoligaških tekem. Izkušnje imamo, načrt prav tako, zato bo zelo zanimivo.”

Med mladce, ki so spomladi ponujeno priložnost zagrabili z obema rokama, lahko štejemo tudi Ožbeja Kuharja. (Foto: Miran Alijagić)
Med mladce, ki so ponujeno priložnost zagrabili z obema rokama, spada tudi Ožbej Kuhar. (Foto: Miran Alijagić)

Kranjčani so za zdaj ostali brez četverice nogometašev. Dejan Gerić ni zadovoljil pričakovanj vodstva, Aleks Pihler, ki je bil posojen s strani Domžal, se je za sodelovanje dogovoril z Zavrčem, Adnana Golubovića so v svoje vrste zvabili Domžalčani, največja luknja pa bo verjetno zazevala prav v napadu, saj je Matej Poplatnik, z 18 zadetki najboljši strelec lige, pred dnevi okrepil novopečenega bolgarskega prvoligaša Montano. Za zdaj je edini novinec pravzaprav povratnik. Siniša Borenović, sicer otrok Triglava, bo okrepil zadnjo vrsto gorenjskega drugoligaša. Borenović je bil nazadnje član Celja, vendar je zadnji dve sezoni preživel na posoji pri Dravinji, v dresu katere je v minuli sezoni odigral 22 tekem in dosegel tudi tri zadetke. “Iskali smo višino, saj smo bili pogosto podrejeni v smislu skok igre. S prihodom Siniše Borenovića smo dobili pravega vodjo, ki se zna postaviti in ob tem postavlja tudi soigralce. Ob tem gre za visokega, robustnega branilca, ki bo brez dvoma dodana vrednost,” je prihod visokoraslega branilca pokomentiral kranjski strateg, ki v prihodnjih dnevih računa še na nekaj novincev, med njimi naj bi se po naših informacijah našel tudi kak uveljavljen obraz.

Kranjčani bodo uvodno preizkušnjo odigrali že jutri, saj v goste prihaja zdaj že tradicionalna Rijeka, ki se na novo sezono pripravlja v Kranjski Gori. V soboto v Kranj prihaja še Gorica, ki bo priprave pričela jutri dopoldne.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Biljenci ostali brez trenerja

Bilje so v minuli sezoni bile eno od prijetnejših presenečenj v 2. SNL, saj so sezono konč…