Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so dodobro prevetrila svoje vrste, saj se mnogim obeta boj za obstanek. Spet drugi so si pred zadnjimi tekmami že zagotovili določene cilje.


Stadion Brežice bo prizorišče zadnje, pete tekme kroga. Nasproti si bosta stali moštvi Brežic in Krškega. Oranžno-modri domačini se trenutno nahajajo na izjemnem 4.mestu, gostje iz 13 km oddaljenega Krškega pa so šest mest nižje.

Po odhodu stratega Roka Zorka s klopi Brežic, je vajeti prevzel Slaviša Dvorančič. Gre za mladega trenerja, ki je kot igralec igral na položaju napadalca. Odigral je 134 prvoligaških tekem in zabil 41 golov v dresih Domžal, Nafte, Celja in Bele Krajine iz Črnomlja. Je eden najboljših drugoligaških strelcev vseh časov…To bo njegova druga tekma, pred to je remiziral na gostovanju v Šmartnem. Doslej je bil pomočnik Tomažu Petroviču v tisti prvi prvoligaški sezoni Krškega v 1 SNL, nato je vodil Brežice U19, in.z njimi osvojil mladinski pokal MNZ Celje, kasneje je bil kadetski trener Krškega, nazadnje pa je deloval v moštvu NK Posavje Krško.

 

” Pripravljali smo se na tekmo kot na vsako drugo. Nismo veliko stvari spreminjali, saj smo nadeljevali dobro delo našega bivšega trenerja Roka Zorka, ki nas še vedno spremlja in svetuje kolikor se le da. Ekipo Krškega spoštujemo in se veselimo tekme. Dobro delo Romiha in njegovih varovancev se je videlo v zadnjih dveh zmagah. Zato si želimo dobro, fer tekmo in naj zmaga boljša ekipa,” so bile besede začasnega trenerja Brežic Slaviše Dvorančiča o nasprotniku, pripravah in derbiju.

O tekmi, derbiju in nasprotniku smo povprašali tudi v nasprotnem moštvu. Pred naš mikrofon je stopil  trener Damijan Romih, ki je v posavski prestolnici od lanskega oktobra. Doslej je vodil Celje, Dob, Rogaško in Aluminij. Kot igralec je igral na položaju branilca, ter v dresih Celja, Šmartnega in Korotana zabeležil 40 prvoligaških tekem.

“Za nas bo to sila pomembna tekma. Brežice so v prednosti, saj so si že pred časom zagotovili nastop v ligi za prvaka. Mi pa smo v boju za obstanek. Dejal bi, da je pred nami 8 kvalifikacijskih srečanj za to, da bomo tudi v naslednji sezoni med drugoligaši. Zadovoljen bi bil z remijem. Brežičani so dobri v napadu in organizaciji igre. Rekel, bi da so v prednosti, ker igrajo na domači zelenici, predvsem pa so razbremenjeni,” je dejal krški strateg Damijan Romih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najprej so ga speljali Mariboru, zdaj z njim prekinili pogodbo

Nick Hanik Horvat je igralec, ki je v dresu Maribora navduševal že v kadetskih in mladinsk…