V Prvi ligi Telekom Slovenije so po osmih krogih trenerja zamenjali že štirje klubi. Po Mariboru in Zavrču se je rez zgodil še v Celju in Kopru. Le štiri krogje krogi pa so pretekli, da smo doživeli prvo trenersko žrtev tudi v 2. SNL.


Visok nedeljski poraz v Radomljah je bil usoden za Damijana Romiha, ki je moral po porazu s 6:1 zapustiti klop Aluminija, s katerim se je še pred nekaj tedni v dodatnih kvalifikacijah z Gorico meril za uvrstitev med prvoligaše. Kidričanom veliki skok ni uspel, vodstvo kluba je poleti poskrbelo za precejšnjo kadrovsko prevetritev, ki pa se vsaj v uvodu sezone ni izkazala za najbolj posrečeno potezo. Šumari so v štirih krogih sicer zbrali solidnih pet točk, a so bile predstave zdaj že bivših Romihovih varovancev vse prej kot prepričljive. Romih hudega poraza v Radomljah ni uspel preživeti, na trenerskem stolčku pa ga bo nasledil Simon Sešlar, dosedanji trener konjiške Dravinje, ki je v pretekli sezoni izpadla iz drugoligaške druščine. Ravno iz Dravinje se je na zadnji dan prestopnega roka v Aluminij preselil eden od dveh igralskih novincev. Denis Vezjak bo do konca sezone kot posojeni član tretjeligaša nosil rdeče-beli dres, koprski prvoligaš pa je do zaključka koledarskega leta posodil Žana Nikolića.

Ob tem dodajmo še novico, da je bila na zadnji dan poletne tržnice dejavna večina drugoligašev. O aktivnostih Ankarana, Šenčurja in Zarice smo že pisali. Gorica je na polletno kaljenje v Tolmin poslala Nigerijca Bedeja Osujija, Radomljani pa so še poglobili sodelovanje z Domžalami in Olimpijo. Ljubljančani so do konca leta posodili vratarja Aljaža Ivačića, Domžalčani pa do konca sezone Ernesta Grvalo, Aleksandar Đokić je prestopil iz ljubljanske Svobode.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nafta okrepila svojo obrambno vrsto

Lendavčani, ki so v ponedeljek pričeli s pripravami na novo sezono v 2. SNL, so danes pred…