S pripravljalnimi tekmami svojo formo pridno pilijo tudi nogometaši vodilnega Krškega. Ti so včeraj na zelenice stopili že šestič letos in se pomerili z ekipo Šmarja pri Jelšah, ki nastopa v 3. SNL sever, v kateri po polovici sezone zaseda osmo mesto.


Vodilno moštvo drugoligaškega tekmovanja tako po pričakovanjih ni imelo pretiranih težav z nasprotnikom, v mreži katerega je končalo pet žog. Dvakrat se je med strelce vpisal Igor Blažinčič, zadeli pa so še Tomaž Kožar, Slaviša Dvorančić in Klemen Slivšek. Zimzeleni Dvorančić, sicer tudi pomočnik trenerja, je v pripravah na spomladanski del sezone zaigral prvič in že v uvodni preizkušnji dokazal, da je kljub 36 letom še vedno odličen napadalec, saj je k zadetku pristavil še dve asistenci. Krčane sicer že v soboto čaka zahtevnejša preizkušnja, saj se bodo v Velenju pomerili z Rudarjem.

Ob tem dodajmo še vest, da so bili včeraj podobno strelsko razpoloženi tudi nogometaši Aluminija, ki so na domačem igrišču z izidom 5:1 ugnali tretjeligaša iz Radelj ob Dravi. Kidričani imen strelcev zadetkov (znova) niso sporočili, častni zadetek za Radeljčane pa je dosegel Korošak. A 3:1 pa so Komendo ugnali Dobljani, potem ko so ob polčasu presenetljivo zaostajali, so v drugem polčasu izid preobrnili Klopčič, Kukavica in Lunder. S 3:1 so svojega nasprotnika ugnali tudi nogometaši Dravinji, moštvo trenerja Simona Šešlarja je ugnalo rogaški Mons Claudius.

KRŠKO 5:0 ŠMARJE PRI JELŠAH
Blažinčič (2x), T. Kožar, Dvorančić, Slivšek

ALUMINIJ 5:1 RADLJE OB DRAVI

ROLTEK DOB 3:1 KOMENDA
Klopčič, Kukavica, Lunder

MONS CLAUDIUS 1:3 DRAVINJA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Skomina v sodniški pokoj, odslej kot športni direktor Izole

Po mnenju mnogih najboljši slovenski sodnik zadnjih let Damir Skomina se je, kot kaže, odl…