Nedeljski dvoboj v ligi za prvaka je na stadionu Portoval v Novem mestu postregel s tekmo druge in osme ekipe lige. Na lep majski dan smo videli kar štiri zadetke. Novomeščani so igrali brez najboljšega strelca lige, gostje iz Velenja pa brez kapetana Davida Kašnika. Razlog tiči v lažji poškodbi obeh nogometašev. 


Sredi prvega polčasa so povedli nogometaši Krke, ko je svoj šesti gol zabil vezist Marko Huč. Na odmor so šli domačini z golom prednosti. Potem, pa smo že v drugi minuti nadaljevanja videli drugi gol v mreži Rudarja. Strelec gola je bil Matic Marcius, ki se je veselil drugega gola v dresu Krke. Ta celjski napadalec je v vrste Krke prišel februarja iz Drave. Dvanajst minut kasneje so gostje izid znižali. Svojega tretjega gola v sezoni se je veselil Miloš Jovičić. Nato so se Velenjčani opogumili in izvedli nekaj lepih akcij za gol. A je vse sanje o točki in zmagovalcu razblinil 27-letni francoski vezist Madikaba Doumbia, ki je na svoji šesti tekmi v dresu Krke zabil prvi gol. 

KRKA – RUDAR VELENJE 3:1 (1:0)

Huč ’28, Marcius ’47, Doumbia ’77 ; Jovičić ’59

Krka bo v naslednjem krogu prihodnjo soboto (17:00) gostovala pri Roltek Dobu, Rudar pa bo isti dan in isto uro na domači zelenici pričakal Vitanest Bilje. 

Naloži več sorodnih novic
  • Kdo je novi trener farmacevtov?

    Kot smo že pisali o novomeški Krki, ki se je skoraj uvrstila med elito, nato pa jo je pred…
  • Karanović iz Beltincev v Krško

    Potem, ko so pri drugoligašu iz Beltincev oznanili odhod stratega Karanovića, in ustoličil…
  • Kdo bo sedel na klop Krke ?

    Po tem, ko so se novomeški žogobrcarji merili v dodatnih kvalifikacijah za vstop med elito…
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nafta okrepila svojo obrambno vrsto

Lendavčani, ki so v ponedeljek pričeli s pripravami na novo sezono v 2. SNL, so danes pred…