Za razliko od Šenčurjanov, Krčanov, Dobljanov in Tolmincev, so Kranjčani za letos že končali s tekmovalnimi obveznostmi. Na drugoligaške zelenice se bodo znova podali sredi marca, ko jih v okviru 16. kroga 2. SNL čaka obračun z Veržejem. Gorenjci bodo pomlad pričakali v ugodnem položaju in bodo spomladi napadali vodilno Krško.


“Zaostanek je praktično ničen, vse je še popolnoma odprto. Imamo dobro izhodišče, v nadaljevanju sezone bomo fantje zagotovo dali vse od sebe, nato pa bomo potegnili črto in videli, če smo si zaslužili vrnitev med prvoligaše,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal Alen Krcić. Kapetan kranjskega drugoligaša, ki je pred dvema dnevoma praznoval 26. rojstni dan, s čimer je eden najizkušenejših v mladi četi trenerja Siniše Brkića, je lahko zadovoljen s točkovnim izkupičkom proti ekipam z vrhe lestvice, precej več težav so imeli Gorenjci z ekipami iz spodnje polovice razpredelnice. Triglav je za razliko od minulih let, ko je bil med prvoligaši ponavadi tisti, ki je bil na igrišču v podrejeni vlogi, tokrat eden od favoritov za vrh lestvice, zato se nasprotniki pogosto zaprejo. A je Krcić, ki je minulo nedeljo moči meril tudi z bratrancem Amerjem Krcićem, članom Doba, vseeno zadovoljen z jesenskim delom sezone: “Nismo še ugotovili, zakaj je temu tako, to je zares nadvse čuden pojav. Prideš na tekmo s Šenčurjem, Šmartnim, Dravinjo ali Ankaranom, tekmec se povleče v obrambo in skrije v bunker, nam pa posledično nikakor ne steče igra. Tudi evropski velikani, kot sta recimo Real ali barcelona, imajo težave proti slabšim, obrambno naravnanim ekipam. Dobro, tam nato odloči individualna kakovost, nam pa vselej nekako zmanjka tista zadnja podaja. Če bi uspeli odpraviti ta urok, bi imeli vsaj osem točk več, pa bili gladko na prvem mestu. Ampak preteklosti se ne da spremeniti, jesenski del je za nami, sam pa sem zadovoljen z njim.”

Nogometaš, ki se je pred leti preizkušal tudi v tujini, bil je član italijanskega Crotoneja, se je za konec pogovor razgovoril še o pozitivnih in negativnih plateh jesenskega dela tekmovanja: “Od prvega treninga naprej smo bili prava klapa, garderoba je funkcionirala do popolnosti. V pripravljalnem obdobju smo imeli tri, štiri tekme, ki so bile po mojem mnenju najboljše Triglavove predstave odkar pomnim. Med drugim smo nadigrali tudi nekaj prvligašev. Negativna stvar pa je zagotovo ta, o kateri smo že govorili. Da nam ni uspelo premagati nekaterih tekmecev, ki so po realnih ocenah veliko slabši od nas.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stari znanec se po dveh letih vrača v Lendavo

Lendavski drugoligaš Nafta je včeraj sporočil, da se v klub po dveh letih ponovno vrača ma…