V današnji povratni tekmi kvalifikacij za vstop v 2. SNL je Koper še v drugo ugnal Grad, ter potrdil zanesljiv vstop med drugoligaše.


Foto: Blaž Weindorfer

Koprčani so na Goričkem potrebovali dobre pol ure, da so premagali domačega vratarja, za vodstvo kozličkov je poskrbel Mario Sačer. Vodstvo so Koprčani povišali v 36. minuti, ko je za končni rezultat polčasa poskrbel Denis Cerovec.

Foto: Blaž Weindorfer

Tudi v nadaljevanje so boljše vstopili Primorci, ki so rezultat povišali v 57. minuti, ko je mrežo Prekmurcev zatresel Robi Gajšek. Vse dvome o zmagi tudi na tokratni tekmi so varovanci Mirana Srebrniča razrešili v 67. minuti, ko je mrežo gostiteljev zatresel Željko Tomić. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako je sledilo nepopisno veselje Koprčanov ob zadnjem sodnikovem žvižgu glavnega delivca pravice Alena Borošaka.

Foto: Blaž Weindorfer

Koprčani so si napredovanje zagotovili s skupno zmago kar z 8:0, ter tako upravičili vlogo favoritov proti Gradu.

Grad; gledalcev: 500

Sodniki: Alen Borošak, Primož Perger, Jure Sužnik

NK Grad : FC Koper 0:4 (0:2) 0:8*skupni rezultat

Sačer 32`, Cerovec 36`, Gajšek 57`, Tomić 67`

NK Grad: Miković, Žnidaršič, Celec, Seršen (72` Sršen), Poredoš (75` Buček Huber), Belna, Kolmanko, Potočnik (49` Marič), Fujs, Gašperšič, Bernjak

FC Koper: Bužan, Hadžić, Cerovec, Badžim, Opara, Vrdoljak, Andjelić, Tomić (75` Cvek), Gajšek, Sačer (61` Štromajer), Baša (70` Šolaja)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani gladko odpravili prvoligaša

Danes sta v goriškem športnem parku pripravljalno srečanje odigrala tudi Gorica in Tabor i…