Pri kranjskem Triglavu so se tudi letos držali recepta iz lanskega poletja in s pripravami pričeli že v prvoligaškem terminu, daleč pred ostalimi drugoligaškimi konkurenti. Začetek priprav je zaradi poškodbe izpustil Klemen Šturm, ki pa bo tudi v novi sezoni pomemben člen zasedbe trenerja Siniše Brkića.


Obetavni bočni branilec je tako izpustil tudi uvodni pripravljalni preizkušnji z Rijeko in Gorico, a bo pripravljalnih tekem do začetka drugoligaškega tekmovanja še več kot dovolj. “Veliko število pripravljalnih tekem in daljše obdobje priprav je brez dvoma dobrodošlo za trenerja. Nekaj pomembnih nogometašev je odšlo, zgodili se bodo prihodi in brez dvoma je potreben določen čas, da strokovni štab okrepitve ustrezno umesti in postavi sistem, s katerim se bodo odhodi uspešno pokrili,” je za klubsko spletno stran dejal 21-letni nogometaš, ki je kljub mladosti v prvoligaški konkurenci zbral 63 nastopov, v minuli sezoni pa je v 2. SNL izpustil štiri srečanja Kranjčanov. Gorenjci so bili v minuli sezoni glavni kandidat za povratek med prvoligaše, a jim ta ni uspel, še več, s šestim mestom so bili orli prvo razočaranje sezone. Tudi zaradi tega so pred novo sezono v taboru Triglava nekoliko previdnejši pri napovedih: “Pred začetkom te sezone ne bomo na ves glas govorili o končnih ciljih. Najprej se bomo morali dodobra spoznati, saj bo potrebno v sistem vklopiti nove nogometaše. To je proces, ki terja čas, nič ne gre preko noči. Sicer pa sem prepičan, da nam bo to dovolj hitro tudi uspelo in nadejamo se najboljšim rezultatom.”

Prihajajoča sezona 2. SNL prinaša tudi obilo lokalnih derbijev, vrača se obračun med Dobom in Radomljami, na ptujskem koncu se bosta za prevlado borila Aluminij in Drava, na Gorenjskem pa se obeta kar trije derbiji, česar se veseli tudi Šturm: “Menim, da je to za nas velik plus. Več bo derbijev, kjer si še dodatno navdahnjen in nabit z energijo, to je pozitivno. Ob tem pa je pomembno, da bodo tudi igrišča bolj kakovostna. Na nekaterih je bilo v minuli sezoni zares zahtevno igrati. Vsekakor bo zanimivo in močno se veselimo sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brežičani sestavljajo igralski mozaik

V Brežicah počasi nastaja ekipa, ki bo tudi v prihodnji sezoni nastopala v 2. SNL. Iz NK B…