Po tem, ko so se novomeški žogobrcarji merili v dodatnih kvalifikacijah za vstop med elito s Koprom, ter po odlični sezoni, ki so jo končali kot podprvaki druge lige, je prišla nagrada za njihovega stratega. Kot smo že pisali, je klub v smeri Primorske zapustil 41-letni Zoran Zeljković. Kdo bo nasledil Ljubljančana na klopi Krke?


Med imeni se omenja nekdanji strateg Aluminija Slobodan Grubor. 52-letni na Reki rojeni hrvaški strateg z avstrijskim potnim listom je doslej vodil šest klubov v Avstriji. V Sloveniji je bil pomočnik pri ljubljanski Olimpiji ter glavni trener rdečih iz Kidričevega.

Najresnejši kandidat pa naj bi bil 53-letni Ljubljančan Primož Gliha, ki je do nedavnega vodil našo mlado (U21) reprezentanco. Tudi sam je v sezoni 92/93 nosil dres Krke (tedaj Studio D). Za reprezentanco Slovenije je na 28 tekmah zabil 10 golov.

Ob obeh omenjenih sta v igri še dva kandidata. Alfred Jermaniš je nekdanji slovenski reprezentant, ki je v pretekli sezoni deloval v Srbiji. Tam je opravljal vlogo pomočnika trenerja v tamkajšnjem prvoligaškem klubu FK Mačva iz kraja Šabac. Najmlajši od vseh omenjenih kandidatov pa je Rok Zorko. Gre za 43-letnega trenerja, ki je vodil Krško in Brežice. Zelo uspešno je krmaril kot vodja nogometne šole v Krškem, saj je pred leti z ekipo U15 osvojil državni naslov.

Vse naštete, ali koga drugega čaka zelo težko delo, saj želijo vodilni na čelu s športnim direktorjem Sašom Udovičem priti do naslova prvaka, in posledično do prvoligaške vstopnice. Kdo po prevzel farmacevte bomo izvedeli kmalu….

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Fužinar predstavil novi dve okrepitvi

Nogometaši Fužinarja so minulo soboto gostovali v Brežicah, in domov prinesli točko. Po te…