Danes popoldne ste si lahko na naših straneh že prebrali, da bo v sezoni 2017/18 v drugoligaški konkurenci tekmovalo šestnajst klubov. Spremembo tekmovanja na nivoju 2. SNL je na včerajšnjem zasedanju na Brdu pri Kranju potrdil Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije.

Na naš naslov smo prejeli tudi precej vprašanj, kaj razširitev tekmovanja pomeni za B ekipe prvoligašev, s katero za zdaj razpolaga zgolj Maribor. Druga ekipa vijoličastih nastopa v 3. SNL sever, v kateri je letos zasedla drugo mesto, za Brežicami, lani pa je osvojila naslov prvaka, a se zaradi obstoječih pravil ni smela potegovati za vstop v drugi razred slovenskega nogometa.

Po odgovor na vroče vprašanje smo se odpravili k Matjažu Krajniku, tiskovnemu predstavniku NZS, ki nam je potrdil, da se pravila spreminjajo tudi za B ekipe. “Če si B ekipa priigra uvrstitev v višji rang, lahko napreduje v 2. SNL,” je dejal Krajnik, vendar opozoril, da bo v drugoligaški druščini prostora za največ štiri B ekipe.

Ob tem sicer uradno še ni potrjeno, kakšen bo po koncu sezone 2016/17 sistem napredovanja iz tretjega v drugi rang tekmovanja, saj bo potrebno zagotoviti vsaj šesterico “dodatnih” klubov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

En komentar

  1. Aton

    5. 7. 2016 na 11:06

    Menjava sistema na dve leti. Zelo slabo!

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dejan Grabič: »Umetniški vtis je nepomemben«

Nogometaši ljubljanskega Brava so pretekli vikend prišli še do druge spomladanske zmage s …