Ptujčani so zmagovalci dodatnih kvalifikacij za popolnitev 2. SNL. V napetem povratnem obračunu v Lipi so bili Odranci precej boljši nasprotnik, saj so ptujsko prednost s prve tekme z dvema zadetkoma Gostana izničili že v prvem polčasu. Gostom so se že malce tresle hlače, saj je utihnila tudi gostujoča navijaška skupina, za domačo nervozo pa je s spornimi odločitvami skrbel sodnik Mežnar iz Maribora. Ta je posegel po desetih rumenih kartonih, sedem jih je podelil domačim, za ogorčenje domačih gledalcev pa je poskrbel v 82. minuti, ko je izključil Jerebica. Drava je številčno premoč izkoristila v 89. minuti, ko je bil po biljardu v domačem kazenskem prostoru najspretnejši Tomažič Šeruga in Ptujčane popeljal v 2. SNL.


Kvalifikacije za popolnitev 2. SNL – povratna tekma. Sodnik: Tadej Mežnar.
Lipa – Igrišče v Lipi, 700 gledalcev.
ODRANCI 2:1 DRAVA PTUJ
Gostan (10′, 44′); Tomažič Šeruga (89′)
RK: Jerebic (84′ – Odranci)

Odranci: Ferenčak, Pavel, Balažic, Matjašec, Jerebic, Zver, Gostan, Žnidarič, Horvat, Murat (78′ Smej), Raduha. Trener: Marjan Rajbar.
Drava Ptuj: Ajlec, Roškar, A. Čeh, N. Čeh, Da. Krajnc, Lavrinc, Tisaj (46′ Šalamun), Rešek, Horvat, De. Krajnc, Tomažič Šeruga. Trener: Franc Fridl.

Odranci, ki so bili na prvi tekmi v napadu povsem anemični, so pred domačimi gledalci v obračun krenili pogumno in prvič zapretili že v sedmi minuti, ko je s precejšnje razdalje meril Raduha. Tri minute zatem je za veselje domače publike poskrbel Gostan, sicer drugi strelec 3. SNL vzhod, ki je izkoristil odličen predložek Matjašeca in z glavo zadel za vodstvo domačega moštva. Ptujčani so do prvega strela prišli v 14. minuti, ko pa je N. Čeh z 20 metrov meril preko domačega gola. V 18. minuti so si Odranci priigrali prosti strel dobrih 20 metrov od gola, a je Matjašec meril v naročje Ajleca. Ajlec, v preteklosti tudi mladinski reprezentant Slovenije, je nekajkrat rešil ptujsko barko, tako je bilo tudi v 22. minuti, ko je odbita žoga končala pri Balažicu, ta pa je z volej udarcem silovito sprožil s 30 metrov, žoga je letela v spodnji levi kot, a je Ajlec s skrajnimi močmi izbil mimo vratnice. Drava je bila v prvem polčasu povsem nemočna, Odranci so prevladovali in si novo priložnost priigrali v 30. minuti, ko je po nekaj odbitih žogah v kazenskem prostoru Dravo rešilo Pavlovo igranje z roko. Pet minut zatem je na levi strani igrišča preigraval Murat, še jeseni igralec Drave, po predložku pa je bil na drugi vratnici najvišji Gostan, ki pa mu je vseeno zmanjkal centimeter ali dva. Zato pa je bil izkušeni napadalec Odrancev na pravem mestu v 44. minuti, ko je nov predložek z leve strani igrišča po strelu z glavo pretvoril v zadetek in s pomočjo leve vratnice izničil ptujsko prednost s prve tekme.

Po prvem polčasu je kazalo na popoln preobrat Odrancev, ki so v nadaljevanju žogo sicer prepustili Ptujčanom, ki pa si pravih priložnosti vseeno niso uspeli priigrati, za nameček pa je za nervozo domačih nogometašev in gledalcev s sumljivimi odločitvami skrbel še neprepričljivi sodnik Mežnar iz Maribora. V 56. minuti je sposobnosti domačega vratarja Ferenčaka preizkusil A. Čeh, a je bil vratar na pravem mestu. Minuto zatem so gostje blokirali nevaren strel Matjašeca, na nasprotni strani igrišča pa je v 62. minuti streljal Tomažič Šeruga, a znova brez pravih težav za Ferenčaka. Slednji je bil na pravem mestu tudi v 68. minuti, ko je za Dravo poizkušal še Horvat. Še najnevarnejši je bil 72. minuti N. Čeh, ki je izvedel prosti strel s 30 metrov, vendar meril nekoliko mimo leve vratnice domačega gola. V 77. minuti so prvič v drugem polčasu nevarneje zapretili tudi varovanci domačega trenerja Rajbarja, ki so med 75. in 84. minuto pritisnili proti golu Drave. Prosti strel z dobrih 35 metrov in tik ob desnem robu igrišča je izvedel Matjašec in s strelom v daljši kot skorajda presenetil vratarja Ajleca, ki pa je v zadnjem trenutku žogo izbil izpod stičišča desne vratnice in prečnika ter Dravo rešil potopa. Dobro minuto zatem so si Odranci priigrali še eno priložnost, a se je Gostan namesto za podajo do osamljenega Matjašeca raje odločil za strel, vendar s 15 metrov meril preko gola. V 82. minuti je Ptujčane še enkrat več rešil Ajlec. Odranci so ukradli žogo na polovici Drave, z 20 metrov pa je po tleh sprožil Smej in meril v spodnji desni kot, a se je še enkrat več izkazal nekdanji vratar Mure in Nafte, ki je bil najboljši posameznik v gostujočih vrstah. V 84. minuti pa je sledila najspornejša med spornimi odločitvami sodnika Mežnarja. Ptujčani so po dolgi podaji krenili v protinapad, za žogo sta se borila Jerebic in Horvat, ki je pred kazenskim prostorom teatralno padel, sodnik pa je zapiskal prekršek v korist gostov in za nameček Jerebica še izključil. Po prerivanju je Mežnar posegel še po dveh rumenih opozorilih za domače moštvo, na 20 metrih pa si je žogo nastavil N. Čeh, ki je meril v spodnji desni kot, a mu je veselje preprečil odlični Ferenčak. Ptujčani so z igralcem več žogo znova prevzeli v svojo posest in pletli mrežo okrog kazenskega prostora, a dobro postavljeni Odrančarji vse do 89. minute niso dovolili pravih priložnosti. V omenjeni minuti je v domačem kazenskem prostoru sledil pravi biljard, ki pa so ga dobili Ptujčani, saj je žogo po nekaj odbitkih v mrežo pospravil Tomažič Šeruga in Drave rešil podaljškov.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…