Kot smo nekajkrat že zapisali, so včerajšnji praznik na Stadionu Matije Gubca dobili Krčani, ki so se s tremi točkami zavihteli na vrh drugoligaške lestvice in si priigrali prvoligaško vstopnico. Po obračunu smo prve vtise in občutke preverili pri Damijanu Romihu, Tomažu Petroviču in Davidu Bučarju.


“Najprej čestitke igralcem, strokovnemu vodstvu in upravi Krškega za preboj med prvoligaše. Ozračje je bilo izredno, rekel bi, da je šlo za pravo prvoligaško tekmo. Vložek je bil velik, zmagovalec je odnesel vse in tokrat so bili občutno srečnejši domačini,” je za SNPortal uvodoma priznal Damijan Romih, trener Aluminija. Šentjurčan, ki že ima prvoligaške izkušnje, saj je bil nekaj časa trener Celja, svoje varovance opozoril tudi na akcije, po kateri so do odločilnega zadetka prišli Krčani: “V prvem polčasu smo imeli nekaj situacij za zadetek, pred nadaljevanjem pa smo se dogovorili, da skušamo še bolj odigrati proti kazenskem prostoru zelenih, a žoga nekako ni stekla. Obenem smo se zavedeli, da moramo paziti na atipične situacije, dolge žoge v kazenski prostor, kjer se lahko marsikaj zgodi, in ravno to se nam je žal v sodnikovem podaljšku tudi zgodilo, ko smo prvoligaško vstopnico praktično že imeli v rokah. A to je pač nogomet.”

Romih, v preteklosti tudi trener Krškega, je bil v lanski sezoni prvak z Dobom, v letošnji sezoni pa je bil z Aluminijem na pragu ponovitve dosežka, s čimer pa se niso strinjali Krčani, ki so Kidričane poslali v dodatne kvalifikacije z Gorico. “Preostaneta nam še dve kvalifikacijski tekmi z Novogoričani. Tukaj bo psihološki pritisk na strani Gorice, sami pa gremo v tekmi neobremenjeni in bomo skušali dokazati, da smo ekipa, ki lahko igra v Prvi ligi. Menim, da smo to tekom sezone nedvomno dokazali,” je zaključil strateg Kidričanov.

Foto: Jure Banfi
“V kvalifikacijah bomo skušali dokazati, da smo ekipa, ki lahko igra v Prvi ligi.” (Foto: Jure Banfi)

Precej boljše volje je bil domači strateg Tomaž Petrovič, ki je Krško popeljal do največjega uspeha v zgodovini kluba. “Fantje so trdo delali vso leto, v ekipi pa je prisotne veliko kemije, tako da so si zaslužili takšno tekmo. Vedeli smo, da bo stadion poln in da moramo dati maksimum. Vse je bilo mogoče, kljub temu, da je Aluminij zares odlična ekipa,” je za naš in vaš portal dejal 36-letni strokovnjak, ki podobno kot večina njegovih varovancev še nima prvoligaških izkušenj.

Kako je domači strateg videl zadnje minute včerajšnjega obračuna? “1600 gledalcev je zadnje minute obračuna preživelo na nogah, energija je rasla, gledalci so zaslužni za zadetek, fantje so žogo samo potisnili v mrežo. David Bučar je vedno na pravem mestu… Potem pa eksplozija veselja vseh skupaj! Veselje je bilo toliko večje, ker smo zavedali, da je tekme konec in je Aluminiju zmanjkalo časa za izenačenje. Na koncu res vsa čast fantom in vsem gledalcem! Aluminiju čestitam za pošteno tekmo in jim želim veliko uspeha v kvalifikacijah,” je še dodal nekdanji trener ljubljanskega Interblocka, ki se je na trenerski stolček Krškega preselil v zimskem premoru lanske sezone.

(Foto: Mirsad K. Čavalić)
“Gledalci so zaslužni za zadetek, fantje so žogo samo potisnili v mrežo.” (Foto: Mirsad K. Čavalić)

Osrednji junak velike zmage je bil David Bučar. 21-letni Senovčan je v 93. minuti poskrbel za eksplozijo polne tribune in slavje se je lahko pričelo. “Predvideval sem, da bo Petric poslal dolgo žogo v kazenski prostor Aluminija. Štefanac je dobil skok in v istem trenutku, ko je skočil, sem krenil naravnost proti golu, saj sem vedel, da zna biti pred golom še nevarno. Sreča je bila na naši strani, sam sem žogo zgolj potisnil v gostujočo mrežo. Pokazali smo karakter in karizmo. Menim, da smo si zaslužili naslov prvaka,” je akcijo za gol opisal strelec zgodovinskega zadetka.

“Vsi smo reagirali zelo čustveno, saj gre za najboljši dosežek v zgodovini Krškega in sam sem del tega. Ko zadeneš v zadnji sekundi tekme in poskrbiš za zgodovinski dosežek, je občutek, z eno besedo, neverjeten!” je za konec še dejal Bučar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Biljenci ostali brez trenerja

Bilje so v minuli sezoni bile eno od prijetnejših presenečenj v 2. SNL, saj so sezono konč…