Do začetka drugoligaškega prvenstva je le še nekaj dni. Dneve do uvodne preizkušnje v novi sezoni odštevajo tudi v taboru kranjskega Triglava, ki se po neuspešni minuli sezoni novim izzivom naproti podajo v precej spremenjeni zasedbi. Trener Siniša Brkić bo lahko računal tudi na povratnika Danijela Marčeto.


Danes 26-letni Kranjčan se v matično zasedbo vrača po šestih letih in pol, ki jih je v glavnem preživel v tujini. V začetku leta 2009 se je iz Triglava, tedaj še drugoligaša, preselil v beograjski Partizan, kjer pa prave priložnosti ni dočakal, zato se je po vsega pol leta odpravil k škotskemu prvoligašu Falkirku. Po sezoni na Škotskem se je sredi leta 2010 vrnil v domovino in bil dve leti član Kopra, nazadnje pa je bil član italijanskega drugoligaša Virtusa Lanciana, v dresu katerega pa je odigral vsega štiri tekme. Kljub grenkim izkušnjam v tujini Marčeti ni žal, da se je podal izven meja Slovenije. “Ko se odpraviš v tujino, hitro pridobiš izkušnje in prevzameš mentaliteto, ki je doma ne moreš. Izven naših meja občutiš večji profesionalizem, več je denarja, srečaš pa se z nogometaši, ki imajo za seboj blesteče kariere. Sam sem sprva kot zelo mlad odšel in se srečal z velikim pritiskom ter željo po dokazovanju. Z leti in izkušnjami pa se tega izziva lotiš drugače. Treba je biti previden, enako hitro kot zrasteš, lahko tudi padeš,” je za spletno stran Triglava dejal nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ki je zadnjih osem mesecev namenil okrevanju po operaciji trebušnega zidu in prepone. Tudi zaradi tega Marčeta še ni povsem pripravljen na tekmovalni ritem, vendar dodaja, da bo soigralcem pomagal po najboljših močeh: “Moj prvotni cilj je, da se dokončno pozdravim in nato vrnem v igralni ritem. Vsekakor bom soigralcem poskušal pomagati kolikor bom le lahko, imamo še zelo mlado ekipo. Konec koncev pa bo čas pokazal, kako se bo vse skupaj odvijalo. Imel sem sicer nekaj možnosti ostati v tujini, a se tam težko dokažeš, če nisi stoodstotno pripravljen.”

“O mošvtu imam izključno pozitivno mnenje, gre za homogeno skupino igralcev in zelo dobro se razumemo, vključno s strokovnim štabom. Kljub temu, da ne govorimo o profesionalnem ustroju, pa je vse natanko tako, kot mora biti. A sezona se še niti ni začela, rezultati pa bodo na koncu merilo vsega,” še dodaja eden izkušenejših členov v mladi kranjski zasedbi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Biljenci ostali brez trenerja

Bilje so v minuli sezoni bile eno od prijetnejših presenečenj v 2. SNL, saj so sezono konč…