Večina drugoligašev je v poletnem prestopnem roku doživela precej sprememb. Nobena izjema niso niti Ankarančani, ki v soboto, ko bodo gostovali v Dobu, vstopajo v tretjo drugoligaško sezono. Potem ko so Primorci krstno sezono sklenili na petem mestu lestvice, so se v minulem tekmovalnem letu zavihteli še mesto višje in 2. SNL sklenili kot četrti.


Kljub temu pa dober rezultatski dosežek v moštvu ni uspel zadržati nekaterih najpomembnejših igralcev, saj trener Vlado Badžim v novi sezoni ne bo mogel računati na Jana Pahorja in Marka Vukelića, ki sta odšla v sosednjo Italijo, medtem ko se Matic Hojnik dokazuje na preizkušnji v Belgiji, tako da njegov status še ni znan. Vukelić, ki se je strelsko prebudil predvsem pomladi, se je po neuspeli preizkušnji pri Gorici odpravil v sedmo italijansko ligo, Pahor, kot branilec podpisal pod sedem zadetkov, pa bo nogometno pot nadaljeval pri repenskem Krasu, ki ga vodi Tonči Žlogar. Po besedah Sebastjana Dvojmoča, predsednika kluba, je Pahor za igranje za zamejski klub prejel finančno zelo ugodno ponudbo, ki je s strani igralca ni bilo moč zavrniti, saj je zaslužek višji kot marsikje v slovenskih prvoligaših. Da bo moral Badžim v novi sezoni za doseganje zadetkov poiskati nove moči, pa je poskrbel tudi Luka Vekić, z enajstimi zadetki prvi strelec moštva, se je po končani posoji vrnil v Koper in s kanarčki sklenil prvo profesionalno pogodbo.

Foto: Nicky Kristl
Kako močno bodo Ankarančani v svoji igri pogrešali Jana Pahorja? (Foto: Nicky Kristl)

So pa Ankarančani poskrbeli tudi za nadomestila. Tudi v prihodnje bosta dres Ankarana nosila Matic Reja in Luka Badžim, člana reprezentance do 20 let, ki pa v prihodnje ne bosta imela statusa posojenih igralcev Kopra, saj sta z Ankaranom sklenila dveletno pogodbo. So pa zato Koprčani na kaljenje poslali štiri mladce, Jana Zlatiča, Chrisa Pletikoso, Ivana Matanovića in Timija Mateja, obenem pa potekajo tudi pogovori, da bi se moštvu priključil tudi Nik Mršić. Vratarsko konkurenco je okrepil mladi Anže Močkaj, po polletnem igranju za Izolo, s katero pa se ni uspel prebiti med drugoligaše, pa se je v staro jato vrnil tudi Matej Zemljak. Bo pa imelo moštvo v novi sezoni tudi nekaj mednarodne barvitosti, saj so se moštvu priključili tudi trije tujci. Hrvaški vezist Emanuel Valenta je bil pozimi na pragu Zavrča, srbski vezist Nemanja Obrenović je nekdanji mladinec italijanske Padove, Martin Ruteski, ravno tako vezist, pa prihaja iz skopskega Metalurga. Iz prejšnje sezone so v moštvu ostali Matej Paal, Jernej Blaznik, Dean Kolarič, Emir Burkić, Tomaž Rodica, Tim Vodeb, Matic Furjan, Niki Lekić, Luka Lekić, Tadej Mihalič, Dean Banović, Roy Rudonja ter že omenjena Luka Badžim in Matic Reja.

Moštvo bo v prihajajoči sezoni nastopalo pod imenom Ankaran, tudi z namenom promocije svojega kraja in občine, ki se je zavezala, da bo v prihodnje podpirala razvoj nogometa v kraju. Ankarančani so v pripravljalnem obdobju, del tega so preživeli tudi v Ljutomeru, odigrali šest tekem. Ob remiju z Ljutomerom so varovanci trenerja Badžima ugnali mladince Kopra, Bakovce, Ilirsko Bistrico, dekanski Jadran in Ajdovščino Škou.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Karanović iz Beltincev v Krško

Potem, ko so pri drugoligašu iz Beltincev oznanili odhod stratega Karanovića, in ustoličil…